Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2016, η Τακτική Διοίκηση του 41 Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41 ΣΠ), εκτέλεσε την ΤΑΜΣ «ΔΟΡΥ – 1».

Η άσκηση εκτελέσθηκε στην Περιοχή Ευθύνης του Συγκροτήματος στη Σαμοθράκη και το σενάριό της περιέλαβε τις Φάσεις της Υπέρβασης και Αντεπίθεσης Ουλαμού Μέσων Αρμάτων (ΟΥΜΑ) και επεισόδια διακομιδής τραυματιών από το Πεδίο της Μάχης.

Η υπέρβαση είναι η ενέργεια κατά την οποία μία μονάδα επιτίθεται διερχόμενη μέσα από τις γραμμές μιας άλλης μονάδας που βρίσκεται σε επαφή με τον εχθρό. Η υπέρβαση μπορεί να γίνει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Οι μονάδες είναι ευάλωτες κατά τη διάρκεια της υπέρβασης. Η υπερβαίνουσα μονάδα μπορεί να μην είναι σε θέση να ελιχθεί και να αντιδράσει στην εχθρική επαφή. Η λεπτομερής αναγνώριση και ο συντονισμός είναι τα κρίσιμα στοιχεία για να εξασφαλιστεί η γρήγορη και ομαλή εκτέλεση της υπέρβασης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: