Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ιπτάμενος στόχος πλήρους κλίμακας (FSAT) “QF-16” της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USAF) έφτασε, την 23η Σεπτεμβρίου, στην αρχική επιχειρησιακή δυνατότητα (IOC) ανακοίνωσε, αυτή την εβδομάδα, η Διοίκηση Αεροπορικού Πολέμου (ACC).

Η αύξηση της απόδοσης των αποσυρόμενων “Lockheed Martin F-16A” και “C” από την “Boeing” είχε ως σκοπό την δημιουργία ενός μη επανδρωμένου “QF-16”, το οποίο θα μπορεί να πετάει χωρίς πιλότο κατά τη διάρκεια εκπαιδεύσεων ή ως ένας μη επανδρωμένος ιπταμενος στόχος στις δοκιμές αληθινών πυραύλων. Το FSAT διατηρεί, επίσης ,όλα τα χαρακτηριστικά και την ικανότητα ωφέλιμου φορτίου του F-16, συμπεριλαμβανομένων των ελιγμών υψηλών G και της ηλεκτρονικής επίθεσης.

Σε μια προσπάθεια να εξομοιωθούν καλύτερα οι απειλές αεροπορικής υπεροχής, το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αντικαθιστά τα McDonnnell Douglas QF-4 Phantom με τα QF-16.

Δεκαπέντε QF-16 θα είναι διαθέσιμα για επιχειρήσεις στοχοποίησης στην βάση Τινταλ της USAF, στην Φλόριντα, σύμφωνα με την USAF. Η 82η Μοίρα Ιπτάμενων Στόχων παρέλαβε τα πρώτα QF-16 το 2014 και κατά τους επόμενους μήνες θα συνεχίσει την μετάβαση από το παλιότερο μοντέλο, είπε η USAF. Το Phantom πέταξε την τελευταία του αποστολή τον Αύγουστο και πρόκειται να αποσυρθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στην τελευταία του έκθεση για το QF-16, το γραφείο δόκιμων και αξιολόγησης του Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ επεσήμανε ότι ακόμα υπάρχουν ελλείψεις που αποτρέπουν την εκπλήρωση των απαιτήσεων μέσου χρόνου ανάμεσα στις βλάβες των εναέριων στόχων. Ωστόσο, οι ελλείψεις δεν έχουν σημαντική επίπτωση στην επιχειρησιακή ικανότητα τους και δεν απαιτείται από το πρόγραμμα να πληροί τις απαιτήσεις MFBF έως ότου QF-16 φτάσει στην πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα, αναφέρει η έκθεση.

Leigh Giangreco

Απόδοση/Μετάφραση από το Flightglobal.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: