Νέες τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν σε βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ένα αεροσκάφος CN-235 και ένα ελικόπτερο, μεμονωμένα, προέβησαν σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 11 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Και τα δύο αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

naftemporiki.gr

3 Σχόλια

  1. Kostas

    εν μέρει σχετικό με αυτό το άρθρο είναι ένα βίντεο που έβγαλε χθες η λοκχιντ για το Φ35. Θα είναι χρήσιμο για να καταλάβουν οι φίλοι την απειλή του Φ35. Δυστυχώς πολλοί έχουν μείνει στις αερομαχίες τύπου τοπ γκαν που εν πολλοίς αντιπροσωπεύουν τακτικές εποχής Κορέας και Βιετνάμ. Στην Ελλάδα αυτές οι αερομαχίες γινόντουσαν συχνά και γίνονται ακόμα στο Αιγαίο σε καιρό ειρήνης για λόγους αναγνώρισης του ίχνους και επειδή δεν επιτρέπεται η χρήση όπλων. Αλλά ακόμα και στο Αιγαίο, εάν γίνει πόλεμος ένα μεγάλο μέρος των εμπλοκών θα είναι με πυραύλους bvr, ένα άλλο μέρος με jhmcs και all aspect πυραύλων και ένας πολύ μικρός αριθμός με κλειστή αερομαχία και χρήση πυροβόλων. Η σύγχρονη αεροπορική μάχη εχει αλλάξει λοιπόν. Είτε θα το αντιληφθούμε είτε για μια ακόμη φορά θα μείνουμε πίσω απο τις εξελίξεις.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: