Η Γερμανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη οτι σχεδιάζει να αγοράσει τέσσερα έως έξι μεταφορικά αεροσκάφη Lockheed Martin C-130J μετά τις επανειλημμένες καθυστερήσεις στην παράδοση των μεγαλύτερων μεταγωγικά αεροσκαφών A400M που κατασκευάζονται από τον Όμιλο Airbus.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπεγραψε στο Παρίσι δήλωση προθέσεων για την συγκέντρωση των υπο-προμήθεια στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών της Lockheed Martin με τον ίδιο τύπο αεροσκαφών που βρίσκονται σε υπηρεσία με την Γαλλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα, αυτό το έτος, η Γαλλική Κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του αεροσκάφους της Lockheed το οποίο χρησιμοποιείται επίσης απο την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αλλα και έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων σε όλον τον κόσμο.

Η προμήθεια του C-130J θα προσδώσει στην Γερμανική Πολεμική Αεροπορία την βεβαιότητα οτι θα χει την ικανότητα παροχής αερομεταφορικών υπηρεσιών σε κρίσιμες καταστάσεις, είπε ο εκπρόσωπος. Ο στόλος των Transall της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας γηράσκει και χρήζει αντικατάστασης.

Τα υπουργεία Άμυνας Γαλλίας και Γερμανίας είναι τα ιδρυτικά μέλη μιας κοινοπραξίας επτά χωρών που υποστηρίζει την ανάπτυξη και παραγωγή των στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών A400M. Το πρόγραμμα έχει υποστεί επανειλημμένα τεχνικά προβλήματα και καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, αναγκάζοντας τις δύο χώρες να ενδιαφερθούν για την προμήθεια επιπρόσθετων μεταφορικών αεροσκαφών.

Η εφημερίδα Tagesshau επικαλούμενη εκπρόσωπο του Γερμανικού υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα C-130J που θα παραγγελθούν από την Γερμανία θα σταθμεύουν, επίσης, και στην Γαλλία.

Αυτό θα γίνει για να επωφεληθούν από την κοινή αλυσίδα υποστήριξης και υλικοτεχνικής προμήθειας, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας και για τις χώρες.

Η κοινή βάση πιθανόν να βρίσκεται στο Εβρέ, στην Νορμανδία.

Όπως και τα Γαλλικά C-130J, έτσι και αυτά που θα παραγγελθούν από την Γερμανία θα είναι επιφορτισμένα κυρίως με τις αποστολές Ειδικών Επιχειρήσεων. Αποστολές, για τις οποίες το Airbus A400M είναι λιγότερο κατάλληλο, καθώς δεν μπορεί να ανεφοδιάζει με καύσιμα ελικόπτερα εν πτήσει και οι πλευρικές πόρτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ρίψεις αλεξιπτωτιστών.

Η Γαλλογερμανική συνεργασία στο C-130 προορίζεται και ως ένα πολιτικό μήνυμα, ανέφερε η Tagesschau. Οι δύο υπουργοί Άμυνας δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν την στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-aerospace.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: