Περισσότερες από 1000 συλλογές ατομικής προστασίας για τα πληρώματα των τεθωρακισμένων οχημάτων αναπτύχθηκαν τον Σεπτέμβριο με την 58η Στρατιά της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας που σταθμεύει στον βόρειο Καύκασο, ανέφερε το γραφείο τύπου της Περιφέρειας.

“Το εξοπλισμένο με ειδικές λαβές, σχεδιασμένες για την εξαγωγή των οδηγών από τα οχήματα, γιλέκο 6B15 εχει μειώσει στο μισό τον χρόνο εκκένωσης, αυξάνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την επιβίωση του πληρώματος. Το χαρακτηριστικό στοιχείο του εξοπλισμού είναι το ύφασμα με ίνες αραμιδίου που σε όρους ιδιοτήτων είναι παρόμοιο με το ατσάλι, αλλά πολύ ελαφρύτερο από το ατσάλι”, πρόσθεσε το γραφείο τύπου.

Εάν ένα τεθωρακισμένο όχημα πιάσει φωτιά, το 6B15 θα προστατεύσει τον οδηγό του από τις φλόγες για 15 δευτερόλεπτα, όπως επίσης θα του παρέχει τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το φλεγόμενο όχημα.

Η συλλογή ζυγίζει 6,5 κιλά και περιλαμβάνει θωράκιση ανθεκτική στα θραύσματα, επένδυση στην κάσκα κατά των θραυσμάτων και μια πυρίμαχη ολόσωμη φόρμα. Η θωράκιση προστατεύει, επίσης, τον χειριστή στο στήθος και την πλάτη από τα θραύσματα.

Η 6B15 είναι η πρώτη συλλογή ατομικής προστασίας για τα πληρώματα τεθωρακισμένων οχημάτων που εισέρχεται στο οπλοστάσιο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, επεσήμανε το γραφείο τύπου.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: