Το Ιταλικό Ναυτικό παρέλαβε την πέμπτη φρεγάτα FREEM, την τέταρτη και τελευταία έκδοση διαμόρφωσης ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW). Η παράδοση του πλοίου είχε αναβληθεί, αλλά σε αντάλλαγμα είναι έτοιμο για άμεση ένταξη σε υπηρεσία με την παράδοση του.

Το Ιταλικό Ναυτικό παρέλαβε την πέμπτη φρεγάτα Πολλαπλών Αποστολών Ευρωπαϊκή Φρεγάτα (FREMM), και τέταρτο και τελευταίο πλοίο διαμορφωμένο στην έκδοση ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW).

Η πολλαπλών αποστολών φρεγάτα των 6700 τόνων “ITS Alpino” παραδόθηκε στο Ναυτικό την 30η Σεπτεμβρίου, κατά διάρκεια τελετής όπου παρευρέθηκε ο Τιμοθι Ρούντρι, διευθυντής της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών OCCAR, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα για λογαριασμό της Ιταλίας. Ο Αντιναύαρχος Ματέο Μπισεγκλια, διευθυντής της διεύθυνσης προμηθειών ναυτικών αμυντικών συστημάτων του υπουργείου Άμυνας, ο Τζιάκομο Σαρντίνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Orizzonte Sistemi Naval και εκπρόσωπος της κοινοπραξίας μεταξύ Fincantieri και Leonardo ως ο κύριος εργολάβος FREMM, και ο Αντζελο Φουσκο, ο αντιπρόεδρος της Fincantieri για τα ναυτικά προγράμματα.

Η παράδοση της Aplino αποτελεί ένα μείζον ορόσημο για το πρόγραμμα, ως η τελευταία έκδοση ASW. Ωστόσο, είναι επίσης το πρώτο πλοίο που θα παραδοθεί με εφαρμοσμένες όλες τις εγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής μηχανικής (ECP) πριν την παράδοση του πλοίου.

Ο Αντιναύαρχος Μπισεγκλια επεσήμανε ότι η ομάδα παράδοσης του προγράμματος είχε επικεντρωθεί συγκεκριμένα στην εισαγωγή όλων των βελτιώσεων και διδαγμάτων που διαπιστώθηκαν απο τις προηγούμενες ναυπηγικές δραστηρίοτητες, συμπεριλαμβανομένων των άλλων πλοίων της κλάσης FREMM, όπως επίσης και από τα προγράμματα των αντιτορπιλικών κλάσης Doria/Horizon και αεροπλανοφόρου κλάσης Cavour.

“Αυτή η προσπάθεια”, είπε, “επιτρέπει στην νέα φρεγάτα να έχει ήδη φτάσει σε πλήρη επιχειρησιακή δυνατότατα και άμεση ετοιμότητα για υπηρεσία, μειώνοντας στο ελάχιστο τις εργασίες στην αποβάθρα στο τέλος της εγγύησης διάρκειας ενός έτους, [προσφέροντας] σημαντική εξοικονόμηση κόστους και μειωμένες περιόδους εκτός υπηρεσίας”.

Η επίτευξη αυτού, πρόσθεσε ο Ναύαρχος, απαίτησε την αναβολή της παράδοσης του πλοίου αλλά υποστήριξε ότι η εν λόγω καθυστέρηση “αντισταθμίστηκε από τις επακόλουθες μηδενικές ενέργειες προσαρμογής και την άμεση διαθεσιμότητα του πλοίου”.

Η ικανότητα ASW που εστιάζεται στην Alpino και τα τρία αδελφά πλοία της χαρακτηρίζεται από μια σουίτα ηχοβολιστικού επικεντρωμένη στο χαμηλής συχνότητας ενεργό/παθητικό μεταβλητού βάθους ηχοβολιστικό CAPTAS 4 της Thales.

Luca Peruzzi

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: