• Ένα όχημα MPF θα ζυγίζει λιγότερο απο ή περίπου απο 32 τόνους και θα είναι οπλισμένο με πυροβόλο 105 ή 120 χιλιοστών.
  • Ο Στρατός των ΗΠΑ ελπίζει να αποφύγει την μακρά διαδικασία ανάπτυξης και θέλει η βιομηχανία να πραγματοποιήσει τη δική του σχεδιαστική εργασία.

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) εργάζεται στην διοργάνωση των ειδικών απαιτήσεων για την Προστατευόμενη Κινητή Ισχύς Πυρός (MPF) πλατφόρμα που ως στιγμής εμφανίζεται να είναι παρόμοια με ένα ελαφρύ η μεσαίο άρμα μάχης.

Οι σχεδιαστές του Στρατού θέλουν να “μιλήσουν οπωσδήποτε για απαιτήσεις” και τότε να απαντήσει η βιομηχανία με σχεδιαστικές ιδέες πριν αρχίσει το πρόγραμμα, είπε στους δημοσιογράφους την 4 Οκτωβρίου στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (AUSA) ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος για τα χερσαία συστήματα μάχης, υποστράτηγος Ντέιβιντ Μπάσσεττ. “Δεν είμαστε πρόθυμοι να περιμένουμε για μια μια μακροχρόνια διαδικασία επιλογής σχεδίου”, είπε.

Ο Στρατός επιθυμεί να έχει παραπάνω από έναν προμηθευτή για να υπάρχει ανταγωνισμός μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα υπάρχουν επαρκείς πόροι για αυτό, πρόσθεσε ο υποστράτηγος Μπασσεττ.

Ο συνταγματάρχης Τζειμς Σιρμερ, διευθυντής προγράμματος τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, είπε ότι η υπηρεσία δεν έχει προσδιορισμό προϊόντος για το MRF, αλλά σύντομα θα ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε αυτό.

usa_m8_ags

Daniel Wasserbly: Το όχημα επίδειξης της BAE Systems για το MPF, βασισμένο στο M8 AGS, παρουσιάστηκε για δεύτερη χρόνια στην AUSA.

Ακόμη, είπε ότι πιθανόν θα έχει μέγιστο βάρος 32 τόνους και θα αντιμετωπίζει πακέτα στόχων που θα απαιτούν τουλάχιστον πυροβόλο των 50 χιλιοστών, παρ’ όλ’ αυτά πρόσθεσε ότι ο Στρατός δεν θέλει μια νέα σουίτα πυρομαχικών οπότε αυτό πιθανόν να οδηγήσει σε ένα πυροβόλο των 105 ή 120 χιλιοστών. Ο Στρατός θα είναι ανοιχτός για ένα άρμα με ικανότητα ρίψης από αέρος, αλλά το βάρος των 32 τόνων πιθανόν να το αποκλείσει αυτό (αν και δύο θα μπορούσαν να χωρέσουν στο μέλλον μέσα σε έναν μεταφορικό αεροσκάφος C-17 Globemaster III).

Το MPF πρέπει να πηγαίνει όπου πάνε οι πεζικάριοι, οπότε ο Στρατός ενδιαφέρεται για μια μικρότερη πλατφόρμα που θα μπορεί να διέρχεται γέφυρες ή στενούς δρόμους, αλλά θα πρέπει να είναι ερπυστριοφόρα ώστε να μπορούν να διαπερνάν εμπόδια, είπε ο συνταγματάρχης Σιρμερ.

Daniel Wasserbly

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes.com για την Προέλαση.

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: