Η τουρκική επιχείρηση στα εδάφη της Συρίας είναι εισβολή επισημαίνει ο Σύρος Πρόεδρος.
Τρίτη χώρα-μέλος του ΟΗΕ κατηγορεί την Τουρκία με το πρόσχημα της εισβολής στα εδάφη της. Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασάντ, μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα Πράβντα, ασκεί δριμύτατη κριτική στην Τουρκία. Δηλώνει ότι η Τουρκία έχει εισβάλλει στην χώρα του. 

«Είτε μιλάμε για μια μικρή περιοχή είτε για μια μεγάλη στην Συρία, η τουρκική επιχείρηση είναι μια εισβολή», τονίζει ο κ. Ασάντ. Ο Πρόεδρος της Συρίας ασκεί κριτική στην Άγκυρα με αφορμή τις εξελίξεις στο Τζαράμπλους.

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Ασάντ αναφέρει ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με τον ίδιον, οι πράξεις της Τουρκίας δεν συμβαδίζουν με την ηθική και επισκιάζουν την κυριαρχία της Συρίας.

Ο κ. Ασάντ ισχυρίζεται ότι στην Συρία, η Τουρκία επιχειρεί να αποκρύψει τις αληθινές προθέσεις της. Ο ίδιος αναφέρει ότι η Άγκυρα παρέχει υποστήριξη σε εξτρεμιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Νούσρα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του κ. Ασάντ προχωρά ένα βήμα πιο πέρα. Δια μέσου των μέσων που ελέγχει μεταδίδει την πληροφορία ότι ο υιός του Προέδρου της Τουρκίας πουλά στο εξωτερικό το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ισχυρισμοί της Συρίας την παρούσα χρονική συγκυρία φέρουν την σημασία τους. Η Συρία βάλλει κατά της Τουρκίας την στιγμή που το Ιράκ απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής κατοχής στα εδάφη του.

Πηγή: kathimerini.com.cy

2 Σχόλια

  • ΑΧΕΡΩΝ

   Προφανώς,για τα αφεντικά υπάρχουν «καλές» και «κακές» δυνάμεις κατοχής.
   Και ἡ Τουρκία,διαχρονικά,ανήκει στις πρώτες.
   Και ἄν στην Κύπρο έχει για φύλλο συκής την ιδιότητα της «εγγυήτριας δύναμης»,στο Κουρδιστάν τί έχει,που δέν είχε ἡ Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο,και ἡ Συρία στην επικράτεια της;
   Την φετινή άνοιξη,οἱ νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας δέν διέφεραν από τις συριακές,ἄν δέν έβλεπες τα Μ60,θα έλεγες ότι εβλεπες Συρία-και αυτό,δέν είναι καινούριο.
   Αλλά ξέχασα;ὁ Άσσαντ,είναι δικτάτορας.
   Αναρωτιέμαι όμως,τότε που έκανε από κοινού διακοπές με τον Ερντογάν,και συναντιόταν με τον Τόνυ Μπλαίρ,δέν ήταν;

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: