Η τουρκική επιχείρηση στα εδάφη της Συρίας είναι εισβολή επισημαίνει ο Σύρος Πρόεδρος.
Τρίτη χώρα-μέλος του ΟΗΕ κατηγορεί την Τουρκία με το πρόσχημα της εισβολής στα εδάφη της. Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασάντ, μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα Πράβντα, ασκεί δριμύτατη κριτική στην Τουρκία. Δηλώνει ότι η Τουρκία έχει εισβάλλει στην χώρα του. 

«Είτε μιλάμε για μια μικρή περιοχή είτε για μια μεγάλη στην Συρία, η τουρκική επιχείρηση είναι μια εισβολή», τονίζει ο κ. Ασάντ. Ο Πρόεδρος της Συρίας ασκεί κριτική στην Άγκυρα με αφορμή τις εξελίξεις στο Τζαράμπλους.

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Ασάντ αναφέρει ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με τον ίδιον, οι πράξεις της Τουρκίας δεν συμβαδίζουν με την ηθική και επισκιάζουν την κυριαρχία της Συρίας.

Ο κ. Ασάντ ισχυρίζεται ότι στην Συρία, η Τουρκία επιχειρεί να αποκρύψει τις αληθινές προθέσεις της. Ο ίδιος αναφέρει ότι η Άγκυρα παρέχει υποστήριξη σε εξτρεμιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Νούσρα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του κ. Ασάντ προχωρά ένα βήμα πιο πέρα. Δια μέσου των μέσων που ελέγχει μεταδίδει την πληροφορία ότι ο υιός του Προέδρου της Τουρκίας πουλά στο εξωτερικό το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ισχυρισμοί της Συρίας την παρούσα χρονική συγκυρία φέρουν την σημασία τους. Η Συρία βάλλει κατά της Τουρκίας την στιγμή που το Ιράκ απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής κατοχής στα εδάφη του.

Πηγή: kathimerini.com.cy

2 Σχόλια

  • ΑΧΕΡΩΝ

   Προφανώς,για τα αφεντικά υπάρχουν «καλές» και «κακές» δυνάμεις κατοχής.
   Και ἡ Τουρκία,διαχρονικά,ανήκει στις πρώτες.
   Και ἄν στην Κύπρο έχει για φύλλο συκής την ιδιότητα της «εγγυήτριας δύναμης»,στο Κουρδιστάν τί έχει,που δέν είχε ἡ Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο,και ἡ Συρία στην επικράτεια της;
   Την φετινή άνοιξη,οἱ νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας δέν διέφεραν από τις συριακές,ἄν δέν έβλεπες τα Μ60,θα έλεγες ότι εβλεπες Συρία-και αυτό,δέν είναι καινούριο.
   Αλλά ξέχασα;ὁ Άσσαντ,είναι δικτάτορας.
   Αναρωτιέμαι όμως,τότε που έκανε από κοινού διακοπές με τον Ερντογάν,και συναντιόταν με τον Τόνυ Μπλαίρ,δέν ήταν;

   Απάντηση

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: