Το αρχικό πακέτο των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) CV9035 που αγόρασε η Εσθονία από την Ολλανδία έφτασε στην χώρα της Βαλτικής.

Τα 12 οχήματα, μαζί με ένα τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής, έφτασαν με πλοία και μεταφέρθηκαν στην 1η Ταξιαρχία Πεζικού στην εσθονική στρατιωτική βάση Ταπα.

Η Εσθονία υπέγραψε, στα τέλη του 2014, σύμβαση με την Ολλανδία για την απόκτηση 44 μεταχειρισμένων ΤΟΜΑ CV9035 και έξι οχημάτων υποστήριξης βασισμένα πάνω στο σκάφος του Leopard 1 με αξία 113 εκατομμύρια ευρώ (€).

Ολα τα οχήματα, τα οποία θα παραδοθούν έως το 2018, πρόκειται να διέλθουν συντήρηση και επισκευή πριν φτάσουν στην Εσθονία, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας.

Επιπλέον με τα Ολλανδικά ΤΟΜΑ, η Εσθονία αγοράζει επίσης συνολικά 37 σκάφη ΤΟΜΑ CV90 απο την Νορβηγία, τα οποία θα ανακατασκευαστούν ως οχήματα υποστήριξης, για περίπου 705000 δολάρια ($). Τα οχήματα από την Νορβηγία αναμένονται να αφιχθούν στην Εσθονία κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά.

Απόδοση/Μετάφραση από το upi.com για την Προέλαση. (Ημερομηνία δημοσιοποίησης στο UPI: 11 Οκτωβρίου 2016).

One Response

  1. Νίκος

    Δηλαδή για να έχουμε καλό ερώτημα το ένα πόσο κοστίζει; Να πω νοχελικά και επίφοβα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και’ μεις για μια με δυο μ/κ ταξιαρχίες;

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: