Τα σχέδια μάχης για την απομάκρυνση του Ντά’ες από την πόλη της Μοσούλης έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Οι προετοιμασίες για την επίθεση έχουν επισπευσθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την συμφωνία των αξιωματούχων της Βαγδάτης και της τοπικής Κουρδικής Κυβέρνησης σε ένα λεπτομερές σχέδιο για την ανακατάληψη της βόρειας πόλης.

Οι Κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά αναμένεται να συμμετέχουν στην σχεδιασμένη και υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ επίθεση του Ιρακινού Στρατού για την εκδίωξη του Ντά’ες από την Μοσούλη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και το τελευταίο αστικό κέντρο που βρίσκεται ακόμη υπό τον ελέγχο του Ντα’ες στο Ιράκ μετά από μια σειρά κυβερνητικών επιθέσεων για να να αντιστραφεί η αστραπιαία κατάληψη περιοχής το 2014 από το Ντά’ες.

Απο το τελευταίο καλοκαίρι, οι Κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά έχουν κάνει σημαντικά οφέλη, καταλαμβάνοντας δώδεκα χωριά από το Ντά’ες.

“Οι δυνάμεις του συνασπισμού θα υποστηρίζουν τα στρατεύματα μας σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών παροχής συμβουλών, εκπαίδευσης, υλικοτεχνικής υποστήριξης και αεροπορικής υποστήριξης. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν ξένες δυνάμεις στο Ιρακινό έδαφος που μάχονται το Ντά’ες μόνο οι Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας οι οποίες πολεμούν για να διώξουν το Ντά’ες έξω από την Ιρακινή επικράτεια”, ανακοίνωσε ο Ιρακινός Πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι.

Περίπου 10000 Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά πρόκειται να συμμετάσχουν στις μάχες που θα λάβουν χώρα στους άξονες βορείως και ανατολικώς της πεδινής έκτασης του Νινευί.

twitter, @peshmergaeu

twitter, @peshmergaeu

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: