Η Νότια Κορέα παρέλαβε την πρώτη παρτίδα των πυραύλων κρούζ Taurus KEPD 350K κατά τη διάρκεια τελετής στα κεντρικά της Taurus Systems στο Σροιμπενχάουζεν της Γερμανίας όπως ανακοινώθηκε την 14η Οκτωβρίου.

Ένας απροσδιόριστος αριθμός πυραύλων παραδόθηκε επισήμως στην Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας Νοτίου Κορέας (RoKAF) κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία έλαβε χώρα την ίδια μέρα με την ανακοίνωση. Η RoKAF υπέγραψε την σύμβαση για τον Taurus KEPD 350K τον Νοέμβριο του 2013, με δημοσιεύματα να υπολογίζουν τον αριθμό στους 170 ή 180 πυραύλους.

Ο Taurus KEPD 350K πρόκειται να ενσωματωθεί στον στόλο των Boeing F-15K Slam Eagle της RoKAF. Σύμφωνα με την MBDA Deutschland (την επικεφαλής εταιρεία στην κοινοπραξία της Taurus Systems, η οποία περιλαμβάνει επίσης και την Saab Dynamics), η εργασία αυτή βρίσκεται στα τελικά στάδια της.

Ο πύραυλος είναι η ενισχυμένη έκδοση του Taurus KEPD 350 που αναπτύσσεται από την Γερμανία και Ισπανία με τα αεροσκάφη τους Panavia Tornado, και Boeing EF-18 Hornet και Eurofighter Typhoon αντίστοιχα. Η Σουηδία εξετάζει επίσης την ενσωμάτωση του στα μαχητικά της, Saab JAS 39 Gripen.

Η βασική έκδοση του Taurus KEPD 350 είναι ένα πυραυλικό όπλο εμβέλειας της κλάσης 350 με 500 χιλιομέτρων σχεδιασμένο για χρήση κατά ανθεκτικών και θαμμένων στόχων με τη διατρητική κεφαλή “Multi-Effect Penetrator Highly Sophisticated and Target Optimised (MEPHISTO)” και το ευφυές σύστημα πυροσωλήνα. Αφότου εκτοξευτεί, ο πύραυλος, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με ένα μικρό αεριοστρόβιλο κινητήρα, πετά σε εξαιρετικά μικρά ύψη (30 μέτρα) με ταχύτητες έως 0,9 Mach. Ο πύραυλος Taurus KEPD 350 έχει 5,1 μέτρα μήκος, 63 εκατ. πλάτος και 32 εκατ. ύψος, και ζυγίζει περίπου 1400 κιλά.

Ο Taurus KEPD 350K για την RoKAF διαφέρει ελαφρώς διότι είναι εξοπλισμένος με έναν νέο δέκτη GPS της Rockwell Collins που διαθέτει Μονάδα Αντιμέτρων Παρεμβολών Επιλεκτικής Διαθεσιμότητας (SAASM) για αποτροπή της παρεμβολής.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση

One Response

 1. Gunslinger32

  Ένας εντυπωσιακός συνδιασμός.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που πιστοποιείται ευρωπαϊκό όπλο σε αμερικανικό μαχητικό,
  αλλά η πρώτη περίπτωση που πρόκειται για ένα όπλο στρατηγικής σημασίας όπως
  το Taurus. (Αν θυμάμαι καλά η Πολωνία έκανε αίτηση για τους JASSM, η Boeing εδώ
  δείχνει ευελιξία και φαίνεται λογικό εφόσον δεν κατασκευάζει η ίδια τέτοιο όπλο, σε
  αντίθεση με τον ανταγωνιστή.) Οι Κορεάτες φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι απο την
  συνεργασία με τους γερμανούς στα υποβρύχια. Σύμφωνα με την παρακάτω αναφορά
  στο Jane’s, η Ν. Κορέα σχεδιάζει να αποκτήσει επιπλέον 90 KEPD 350.

  Air-Launched Weapons
  South Korea to buy additional Taurus missiles

  Gabriel Dominguez, London and Neil Gibson, London – IHS Jane’s Defence Weekly

  http://www.janes.com/article/64347/south-korea-to-buy-additional-taurus-missiles

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: