Επί τη ευκαιρία της έκθεσης Euronaval στην Γαλλία, η DCNS παρουσίασε την BELH@RRA, την νέα ψηφιακή φρεγάτα πρώτης γραμμής αποκλειστικά για την διεθνή αγορά και η οποία ανανεώνει το βαριά οπλισμένο τμήμα των 4000 τόνων.

Με την φρεγάτα BELH@RRA, η DCNS επιθυμεί να συνεχίσει την επιτυχία που απολάμβανε με τις φρεγάτες κλάσης La Fayette, μια παρουσία στην ναυτική αμυντική αγορά με περισσότερες από είκοσι μονάδες να έχουν πωληθεί σε τέσσερα ναυτικά σε όλο τον κόσμο.

Η DCNS ολοκλήρωσε την γραμμή παραγωγής με την τοποθέτηση του πλοίου τελευταίας γενιάς ανάμεσα στο τμήμα των φρεγατών πολλαπλών αποστολών FREMM και αυτού των κορβετών GOWIND των 2500-3000 τόνων. Με την φρεγάτα BELH@RRA, η DCNS ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ναυτικών που αναζητούν μια συμπτυγμένη φρεγάτα, ικανή να εκτελεί αποστολές μεγάλης εμβέλειας, να επιχειρεί μόνη η ενσωματωμένη σε ναυτική δύναμη, στις ανοιχτές θάλασσες ή στο πλαίσιο αποστολών παράκτιας επιτήρησης σε κορεσμένο και εχθρικό περιβάλλον.

Η νέα φρεγάτα BELH@RRA προσφέρει πληροφορίες επιχειρήσεων που είναι μοναδικές στην αγορά, επιπρόσθετα με την αρθρωτή σχεδίαση, στιβαρότητα και απλοποιημένη χρήση, τα οποία είναι ο καρπός των τεχνολογικών εξελίξεων των τελευταίων πρόσφατων ετών.

Δέκα χρόνια μετά τις πρώτες μελέτες σχεδιασμού για την φρεγάτα πολλαπλών αποστολών FREMM, η τελευταία φρεγάτα της DCNS κεφαλοποιεί, επίσης, την εμπειρία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού στο εν λόγω πλοίο σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών θεάτρων.

Χάρις στην αρχιτεκτονική και τις πολλαπλές εφαρμογές του συστήματος διαχείρισης μάχης Setis της DCNS, δοκιμασμένο στις φρεγάτες FREMM και κορβέτες GOWIND, η φρεγάτα BELH@RRA θα αποκριθεί στις ειδικές ανάγκες των ναυτικών σε όλο τον κόσμο σε όλους τους επιχειρησιακούς τομείς, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει σημαντική αρθρωτή αρχιτεκτονική για την αύξηση του ωφελίμου φορτίου στο πλοίο ή την αυτονομία. Η νέα φρεγάτα θα προσφέρει επιδόσεις αιχμής στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, μια άνευ προηγουμένου ικανότητα εντοπισμού αεροσκαφών και ενισχυμένες δυνατότητας επιχειρήσεων αέρος-επιφανείας. Έιναι ενα θεμέλιο πολλαπλών αποστολών στο οποίο θα προστεθούν επίσης οι ικανότητες απόκρισης στις νέες απειλές όπως οι ασύμμετρες επιχειρήσεις ή κυβερνοάμυνα.

Πηγή: navyrecognition.com

8 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Η πλώρη του πλοίου θυμίζει τα πολεμικά πλοία του προηγούμενου αιώνα, γνωστά με την ονομασία dreadnoughts και Linienschiffe, όπως το USS Louisiana του USN.

  Απάντηση
 2. fox2

  Υπάρχουν διάφορα στοιχεία ανάλογα με την πηγή. Σε σχέση με τη FREMM φέρει το νέο ραντάρ Sea Fire αναφερόμενης εμβέλειας 400-500km, διπλάσια του Herakles (Ας πούμε ό, τι το ραντάρ Sea Fire έχει την ελάχιστη, 400km). Επίσης, καταρρίφθηκε ο γαλλικός μύθος ό, τι το CIWS δεν είναι απαραίτητο. Μοντέλο της Belharra παρουσιάστηκε με RAM. Ύστερα, το 127άρι πυροβόλο είναι επιλέξιμο. Το μήκος μπορεί να φθάσει και τα 139m (το τυπικό είναι 121 ή 122m), δίνοντας ίσως δυνατότητα επιπλέον κελιών VLS). Το πλήρωμα μπορεί να αποτελείται έως τα 165 άτομα (μαζί με το προσωπικό του ελικοπτέρου). Η μέγιστη ταχύτητα κυμαίνεται από 27 ως 29 κόμβους. Ας κρατηθούν οι 27. Ο προϋπολογισμός για τις 5 FTI είναι €3,8 δις. Όλα τα στοιχεία προέρχονται από διάφορες γαλλικές πηγές.

  Δεν λέω ό, τι έχει σημαντικές ελπίδες όταν και εάν υπάρξει διαγωνισμός. Μπορώ να πω όμως ό, τι από σχεδιαζόμενη τιμή €420 εκάτ. τους ξέφυγε στα €760 εκατ. Οκ, έχει και R&D. Αλλά θυμίζω την υπόθεση της FREMM με το Ελεγκτικό Συνέδριο Γαλλίας το 2010 που μάθαμε ό, τι η γαλλική FREMM κόστιζε όχι €550 αλλά €700 εκάτ. Η κατάληξη ήταν ό, τι η εξαγωγική FREMM προσφερόταν αρκετά ακριβότερα.

  Απάντηση
 3. scarab

  Είναι σύγχρονη τάση οι σχεδιάσεις με αντεστραμμένες(;) πλώρες (reverse bow, η hammerhead bow ή wavepiercing bow). Έχουμε και μεις στο ΛΣ, το «Γαύδος», και αναρωτιέμαι, αν υπάρχει κάποια αναφορά από το πλήρωμα που το ζει, για το πως συμπεριφέρεται αυτού του τύπου η γάστρα, στις δικές μας θάλασσες. Νομίζω ότι είναι το πρώτο πλοίο στην ευρύτερη περιοχή με reverse bow.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: