Η Νορβηγία αναμένει τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35 που προσεδαφίστηκαν για επισκευές τον προηγούμενο μήνα να επιστρέψουν στις πτήσεις στα τέλη Νοεμβρίου, νωρίτερα από ότι είχε αρχικώς προγραμματιστεί, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016.

Την 16η Σεπτεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε ότι 15 αεροσκάφη Lockheed Martin F-35 Lightning II προσεδαφίστηκαν λόγω ξεφλουδισμάτων και θρυμματισμών στην γραμμή ψύξης των ηλεκτρονικών πτήσης μέσα στις δεξαμενές καυσίμων.

Το θέμα, όπως αναφέρθηκε εκείνη την εποχή, επηρέασε 57 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 49 ήταν υπό κατασκευή.

Η μόνωση αφαιρείται και τοποθετούνται επιπρόσθετα φίλτρα για να αποτραπεί ο πιθανός ενδεχόμενος κίνδυνος, αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν αυτή η επισκευή θα πρέπει να θεωρηθεί ως προσωρινή ή μόνιμη, ανέφερε το Νορβηγικό υπουργείο.

Η Νορβηγία σχεδιάζει να αγοράσει 52 F-35, εκ των οποίων, ως στιγμής, έχουν παραδοθεί μόνο τέσσερα.

Terge Solsrik

Απόδοση/Μετάφραση από το reuters.com για την Προέλαση.

3 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: