Το Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών (DAC) της Ινδίας ενέκρινε την προμήθεια 145 υπερελαφρών ρυμουλκούμενων οβιδοβόλων M777A2 της BAE Systems από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) δια μέσω του προγράμματος Στρατιωτικές Πωλήσεις Εξωτερικού (FMS).

Τα περισσότερα από τα οπλικά συστήματα θα συναρμολογηθούν στην Ινδία σε συνεργασία με την εγχώρια ιδιωτική βιομηχανία Mahidra Defence Systems. Είναι κατανοητό ότι ένα μέρος της συμφωνίας είναι και το σύστημα σκόπευσης και πλοήγησης LINAPS της Leonardo.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι οι μετά από έντονες διαπραγματεύσεις με την θυγατρική της BAE Systems στις ΗΠΑ, η τιμή καθορίστηκε και τα προβλήματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων σχετικά με την προμήθεια των οβιδοβόλων έχουν επιλυθεί.

Σύμφωνα με την FMS, η θυγατρική θα εκπληρώσει αντισταθμιστικά ωφελήματα αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας κατέθεσε το 2013 επιστολή αίτησης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ εκφράζοντας το ενδιαφέρον την για την αγορά των οβιδοβόλων πυροβολικού M777.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η θυγατρική των ΗΠΑ θα παρέχει 26 υπερελαφρά οβιδοβόλα σε κατάσταση έτοιμα προς χρήση, και τα υπόλοιπα θα συναρμολογηθούν στην Ινδία σε συνεργασία με την βιομηχανία του ιδιωτικού τομέα Mahindra Defence Systems.

Οι δυο βιομηχανίες θα κατασκευάσουν από κοινού μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση συναρμολόγησης και δοκιμών για τα πυροβόλα M777 κοντά στο Νέο Δελχί.

Το M777A2 επί του παρόντος είναι ανεπτυγμένο από τις ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Vivek Raghuvanshi

Απόδοση/Μετάφραση από το defensenews.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: