Ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας θα παραλάβει το πέμπτο και έκτο υποβρύχιο σχεδίου “Project 636.6” (Βαρσανιάνκα) -το Βελικι Νοβγκόροντ και το Κολπίνο- την 25η Οκτωβρίου και 25 Νοεμβρίου αντίστοιχα, ανάφερε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Αντμιράλτυ, Αλεξαντάρ Μπουζάκοφ.

Οι κρατικές δοκιμές αποδοχής του πέμπτου υποβρυχίου της οικογενείας -το Βελίκι Νοβγκοροντ- έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Το υποβρύχιο θα παραδοθεί στον Στόλο Μαύρης Θάλασσας την 25 Οκτωβρίου. Το έκτο υποβρύχιο -το Κολπινο- πρόκειται να παραχωθεί την 25η Νοεμβρίου”, ανέφερε ο Μπουζάκοφ.

Οι παραδόσεις αυτές θα αυξήσουν στα έξι τα εκσυγχρονισμένα υποβρύχια σχεδίου 636 του Στόλου Μαύρης Θάλασσας. Τα υπόλοιπα τέσσερα -το Νοβοροσίσκ, το Ροστοφ ον Ντόν, το Σταρι Οσκολ και το Κρασνοντάρ- βρίσκονται ήδη σε ενεργό υπηρεσία.

“Τα ναυπηγεία Αντιράλτυ είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τις εργασίες στα πρόσφατα υπογεγραμμένα συμβόλαια για την κατασκευή ακόμα εξι υποβρύχιο σχεδίου 636 για τον Στόλο Ειρηνικού της Ρωσίας”, ανέφερε ο Μπουζάκοφ.

Βίντεο από την τελετή έναρξης εργασιών των δύο υποβρύχιων.

Βίντεο από την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Βελικι Νοβγκορόντ.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: