Η εκσυγχρονισμένη έκδοση του ρωσικού επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28N θα οπλιστεί με μεγάλης εμβέλειας αντιαρματικούς πυραύλους, ανέφερε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο γενικός διευθυντής του Γραφείου Σχεδιασμού Μηχανημάτων-Κτηρίων, Βαλερι Κασίν.

“Το γραφείο σχεδιασμού βρίσκεται στην διαδικασία εκσυγχρονισμού των πυραύλων Χριζαντεμα και Ατακα, με ικανότητα ταυτοποίησης, παρακολούθησης και εξουδετέρωσης στόχων σε μεγαλύτερη απόσταση, ειδικά για το ελικόπτερο Mi-28NM”, είπε ο Κασιν.

Οταν εκσυγχρονιστεί, το ελικόπτερο θα αποκτήσει την ικανότητα να χρησιμοποιεί τους πυραύλους αδιάκοπα και σε κάθε καιρική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής ορατότητας.
“Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πυραύλων εκσυγχρονίζεται, επίσης, για να δεχθεί τις παραμέτρους του νέου πυραύλου”, είπε ο Κασίν.

Πηγή από την αμυντική βιομηχανία είπε στο TASS ότι το βεληνεκές του πυραύλου Ατάκα θα αυξηθεί από τα έξι χιλιόμετρα στα οχτώ, αλλά δεν είπε τίποτα σχετικά με τις παραμέτρους του νέου πυραύλου Χριζαντεμα.

Οι εργασίες στο νέο μοντέλο Night Hunter άρχισαν το 2009. Το πειραματικό δείγμα εκτέλεσε την πρώτη πτήση του στις αρχές Οκτωβρίου. Ο κατασκευαστής -Ελικόπτερα της Ρωσίας- θα παραδώσει το πρώτο πακέτο ελικοπτέρων μέσα στο 2018.

Η νέα διαμόρφωση του ελικοπτέρου Mi-28N θα έχει ένα εκ βάθρων νέο ραντάρ, πανοραμική ορατότητα 360 μοιρών και εξοπλισμό που θα διαθέτει αυξημένες ικανότητες για την χρήση όπλων ακριβείας.

Βίντεο με την πρώτη πτήση του Mi-28NM «Night Hunter» με ραντάρ τοποθετημένο πάνω στο στροφείο.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: