Επι του παρόντος, στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκσυχρονισμού, η Airbus DS αντικαθιστά τα 30 ετών ραντάρ ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Γερμανίας με το ραντάρ επιτήρησης αεροδρομίων ASR (Aerodrome Surveillance Radar). Το πρώτο σύστημα ASR για τον Γερμανικό Στρατό παραδόθηκε στο 30ο Σύνταγμα Μεταφορικών Ελικοπτέρων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Niederstetten. Συνολικά 20 συστήματα πρόκειται να παραδοθούν.

Τα νέα ραντάρ θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο προσεγγίσεως στα αεροδρόμια και για επιτήρηση του εναέριου χώρου σε ακτίνα 60 ναυτικών μιλίων για τον ασφαλή συντονισμό στις κινήσεις των στρατιωτικών πτήσεων με την πολιτική εναέρια κυκλοφορία. Το ραντάρ που παραδόθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμια του Niederstetten είναι το τέταρτο σύστημα στην εν λόγω σειρά παραγωγής, και είναι το πρώτο που παραδίδεται στον στρατό.

Το ASR-S είναι ήδη σε υπηρεσία με τις βάσεις της Γερμανικής Αεροπορίας στο Laupheim, Büchel και Wittmund.

Το ASR αποτελείται από ένα κεντρικό ραντάρ που βασίζεται σε έναν ημιαγωγό πομπό και ειδική τεχνολογία επεξεργασία σήματος για επιτήρηση μεγάλης περιοχής. Συνδυάζεται με το δευτερεύον ραντάρ MSSR 2000 I για την αυτόματη ταυτοποίηση του αεροσκάφους. Το δευτερεύον ραντάρ καλύπτει τα νέα πρότυπα του έλεγχου εναέριας κυκλοφορίας“Mode-S”.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: