Η βιομηχανία BAE Systems υπέγραψε σύμβαση με τη Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Προμηθειών της Δανίας (DALO) για την εγκατάσταση των ειδικά σχεδιασμένων για την Δανία συστημάτων επικοινωνίας και διαχείρισης μάχης στον στόλο των 44 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) CV9035 της χώρας. Το CV90 είναι μια οικογένεια ερπυστριοφόρων οχημάτων μάχης σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την BAE Systems Hägglunds, με συνεισφορά περισσότερων από 4,5 εκατομμυρίων ωρών μηχανικών εργασιών στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση συστημάτων στο προηγμένο και σύγχρονο ΤΟΜΑ.

“Το CV90 είναι μια άριστα αποδεδειγμένη λύση, δοκιμασμένη σε μάχες από τον Στρατό της Δανίας στο Αφγανιστάν”, είπε ο Πίτερ Νιγκρεν, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην BAE Systems Hägglunds. “Ως μέλος του NATO, η Δανία χρειάζεται να έχει τα CV90 σε άριστη κατάσταση. Η επιβίωση του πληρώματος και η διαλειτουργικότητα είναι πρωταρχικής σημασίας σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις, και είμαστε περήφανοι για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε εμάς η Δανέζικη Κυβέρνηση με το να εκσυγχρονίσουμε αυτά τα οχήματα”.

“Η ανοιχτή αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών των CV90 επιτρέπει την ενσωμάτωση ενός επιλεγμένου συστήματος οποιασδήποτε χώρας και την κανονική επικαιροποίηση όλων των σημαντικών ηλεκτρονικών συστημάτων. Η BAE Systems μπορεί να προσαρμόσει την τοποθέτηση των συστημάτων C4ISR κάθε πελάτη και σε κάθε έκδοση οχήματος”, πρόσθεσε ο Νίγκρεν.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη βιομηχανική συνεργασία ανάμεσα στην BAE Systems και τους βιομηχανικούς εταίρους στην Δανία. Η βιομηχανική λύση της BAE Systems παρέχει την βάση για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μεταφορά τεχνογνωσία, και επενδύσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την οικονομική και εθνική ανάπτυξη. Από το 2009 η βιομηχανική δραστηριότητα της βιομηχανίας παρέδωσε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ στην Δανέζικη οικονομία ως μέρος της δέσμευσης της να χρησιμοποιηθούν Δανέζικες βιομηχανίες στην υποστήριξη του στόλου των CV90.

Είναι σε ενεργό υπηρεσία εννιά εκδόσεις CV90, με περισσότερα από 1280 οχήματα να λειτουργούν σε εφτά ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μελών του NATO. Η τελευταία έκδοση είναι σε παραγωγή για την Νορβηγία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: