Η βιομηχανία Saab Dynamics προσφέρει το επίγειο μεσαίου βεληνεκούς εποχούμενο σύστημα αεράμυνας Bamse στις Βραζιλιάνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το σύστημα Bamse είναι αυτή τη στιγμή σε ενεργό υπηρεσία με τον Σουηδικό Στρατό.

Το σύστημα σχεδιάστηκε για να εμπλέκει επανδρωμένα αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), πυραύλους κρουζ, πυραύλους αντιπυραυλικής άμυνας (anti-radiation) και καθοδηγούμενες βόμβες ακριβείας. Είναι πλήρως προστατευμένο από προσβολή ΧΒΡΠ .

Μια τυπική συστοιχία του συστήματος Bamse αποτελείται από τρεις μονάδες πυρός και ένα κέντρο αντιαεροπορικών επιχειρήσεων. Η μονάδα πυρός αποτελείται από ένα δυάξονο ρυμουλκούμενο όχημα με καρότσα όπου είναι εγκατεστημένοι έξι εκτοξευτές για την άμεση πυροδότηση των πυραύλων Bamse και ραντάρ συστήματος ελέγχου πυρός δέσμης “K” τοποθετημένο στην κορυφή ιστού ύψους οχτώ μέτρων. Προσφέρεται επίσης η εποχούμενη διαμόρφωση του Bamse. Η καθοδήγηση του πυραύλου επιτυγχάνεται μέσω της αυτόματης λειτουργίας διοίκησης μεσώ της οπτικού ορίζοντα.

Ο πύραυλος που προσφέρει 20 χιλιόμετρα δραστικό βεληνεκές περιλαμβάνει μετάδοση προσέγγισης και κεφαλές με πυροσωλήνα πρόσκρουσης, θραυσμάτων και κοίλου γεμίσματος.
Η μονάδα πυρός περιλαμβάνει επίσης αυτόματη μονάδα κλιματισμού, επικοινωνίες και συναφείς κεραίες, συλλογή προστασίας ΧΒΡΠ, ενσωματωμένη μονάδα παροχής ισχύος, αισθητήρα περιβάλλοντος, σύστημα θερμικής απεικόνισης, και κεραία αναγνώρισης φίλιου ή εχθρικού.

Το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας παρέχει κάλυψη έως 1500 τετραγωνικά χιλιόμετρα (2100 με αρκετές μονάδες πυρός) και μεγίστη υψομετρική κάλυψη 15000 μέτρων.

Για την εκπαίδευση, το Bamse είναι εξοπλισμένο με έναν εμφυτευμένο εξομοιωτή. Ωστόσο, ένα ξεχωριστό στατικό σύστημα εξομοιωτή είναι διαθέσιμο για εκπαίδευση στις αποστολές βολών και στόχευσης.

Το εγκατεστημένο σε όχημα κινητό σύστημα κέντρο αντιαεροπορικού συντονισμού το οποίο είναι εξοπλισμένο με πολυλειτουργικές κονσόλες έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται τα συστήματα διοίκηση και ελέγχου, λογισμικό, μονάδα παροχής ισχύος και συστήματα τηλεπικοινωνιών που μπορούν να διασυνδεθούν με ραντάρ επιτήρησης για αποστολές στόχευσης συμπεριλαμβανομένου του πολλαπλού ρόλου ραντάρ επιτήρησης συγχρονισμένων συστοιχιών δέσμης “C” Giraffe AMB 3D.

Το Bamse έχει εντοπιστεί να είναι τοποθετημένο σε 8X8 φορτηγό υψηλής κινητικότητας Super Stallion της Ashok Leyland

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: