Αντιπροσωπεία του ρωσικού Κέντρου Προετοιμασίας Κοσμοναυτών «Γιούρι Γκαγκάριν», γνωστού και ως «Σταρ Σίτι», βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και συζητά τις δυνατότητες μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την Ελλάδα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Τα τελευταία χρόνια, ρώσοι κοσμοναύτες έχουν υποβληθεί σε προγράμματα φυσικής αποκατάστασης στην Κρήτη, έπειτα από πολύμηνες αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στην αντιπροσωπείας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ο διευθυντής του κέντρου Γιούρι Λοντσακόφ, ο διευθυντής της διεύθυνσης διεθνούς συνεργασίας του κέντρου Ιγκόρ Ρουντιάγιεφ, ο αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου, αρμόδιος για την επιστημονική δραστηριότητα, Βαλέρι Σιβολάπ και η συνεργάτιδα της διεύθυνσης διεθνούς συνεργασίας Άλλα Ραζουβάγιεβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε τη Δευτέρα με υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, αρμόδιο για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα μακροπρόθεσμης συνεργασίας με ελληνικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και εταιρείες.

Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού Δημήτρης Βελάνης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Ria Novosti

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: