Η Ρωσία παρέλαβε τα πρώτα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς επιφανείας-αέρος (SAM) , Buk-M3, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σοίγκου.

Το σύστημα του νέου Buk-Μ3 παρουσιάστηκε επίσης δημοσίως στην Ρωσική τηλεόραση για πρώτη φορά την 23η Οκτωβρίου από την τηλεόραση Zvezda.

Σύμφωνα με τον Σοίγκου, μια πυροβολαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων είναι τώρα επιχειρησιακή με το νέο SAM. Επίσης, υλικό δύο πυροβολαρχιών από το παλιότερο σύστημα Buk-M2 παραδόθηκε στις Ρωσικές Χερσαίες Δυνάμεις και τα Ρωσικά Αερομεταφερόμενα Στρατεύματα στα μέσα Οκτωβρίου.

Το Buk-M3 διαφέρει σημαντικά απο τα προηγούμενα συστήματα, κυρίως από το γεγονός ότι οι πύραυλοι είναι εγκιβωτισμένοι και μεταφέρει περισσότερους απο ότι τα παλιότερα μοντέλα.

Τα κάνιστρα πυραύλων και εκτόξευσης του 9M317M που χρησιμοποιούνται από το Buk-M3 πιστεύεται ότι είναι τα ίδια που εντοπίστηκαν στην νέα ναυτική εκδοσή 3590M του Buk. Ο πύραυλος αποτελεί μια απόκλιση απο τα προηγούμενα μέλη της οικογένειας Buk (όπως το 9M38 και 9M317) σε αυτό που έχει μόνο υποτυπωδώς σταθερές αεροδυναμικές επιφάνειες και χρησιμοποιεί αεριοστόμια για να προσθέσει διανυσματικό ελέγχο πτήσης (TVC). Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πύραυλος είναι ελαφρύτερος και ταχύτερος από τους πρώιμους πυραύλους Buk, και έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και βελτιωμένη απόδοση κατά ταχέως κινούμενων στόχων.

Το βασικό όχημα μεταφοράς ανόρθωσης εκτόξευσης και ραντάρ (TELAR) μεταφέρει έξι εγκιβωτισμένους πυραύλους 9M317M, δύο παραπάνω από τα προηγούμενα συστήματα Buk TELAR, και το ραντάρ του είναι συζευγμένο με το ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης φίλιου-εχθρικού. Η νέας διάταξη πυραύλου/κάνιστρου επιτρέπει για μια παρόμοια αναβάθμιση της ικανότητας για το νέο μεταφορέα ανορθωτή εκτόξευση (TEL) 9A316M, ο οποίος μεταφέρει 12 πυραύλους αντί των 8 που μεταφέρονται κανονικά από τα παρία Buk TEL. Στο οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε από το TV Zvezda παρουσιάζεται επίσης ένα όχημα μεταφοράς 9T243M, ένα ραντάρ πρόσκτησης χαμηλού υψομέτρου 9S36M και ένας σταθμός ελέγχου/διοίκησης πυρός.

Το σύστημα Buk-M3 εμφανίζεται στο 15:52 του παρακάτω βίντεο:

Nicholas de Larrinaga

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: