Εν αναμονή της συγκρότησης της πρώτης Μοίρας της ισραηλινής αεροπορίας με μαχητικά 5ης γενιάς F-35I Lighting II (με την ονομασία Adir σε ισραηλινή υπηρεσία) στα τέλη του 2017, νεότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την μοναδική διαμόρφωση που θα έχουν σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες του προηγμένου μαχητικού κρούσης.

ΠΗΓΗ: http://www.ptisidiastima.com/

Το Ισραήλ έχει μακρά παράδοση στην προσθήκη εγχώριου παραγόμενου ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα μαχητικά που χρησιμοποιεί και το F-35I δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση. Έτσι γίνεται λόγος για ένα ισραηλινής σχεδίασης σύστημα «Διοίκησης και Ελέγχου» που προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες ικανότητες της βασικής έκδοσης F-35A, με την ανάπτυξη λογισμικού για τις ασύρματες επικοινωνίες που σύμφωνα με εκπροσώπους της IAI θα μοιάζει πολύ με την μορφή των app που διαθέτουν τα smartphones τελευταίας γενιάς.

Το σύστημα βασίζεται σε ανοιχτή αρχιτεκτονική που «κουμπώνει» στο λογισμικό του F-35 με τη μορφή εφαρμογής, καθιστώντας εφικτή την προσθήκη μελλοντικών αναβαθμίσεων και νέων ικανοτήτων αλλά κυρίως ξεπερνώντας τον σκόπελο της αποδέσμευσης των πηγαίων κωδίκων του JSF που οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει (κατά πάγια τακτική) ότι δεν πρόκειται να γίνει για καμιά χώρα.

Στο μεταξύ, η Rafael έχει αποκαλύψει ότι θα ενσωματώσει το κατευθυνόμενο πυρομαχικό PGM τύπου Spice-1000 στο F-35I. Το Spice-1000 προσθέτει μια συλλογή κατεύθυνσης με πτέρυγες σε μια τυπική βόμβα των 1.000 λιβρών δίνοντας της τη δυνατότητα να πλήττει στόχους με εξαιρετική ακρίβεια σε αποστάσεις έως 60νμ από το σημείο άφεσης.

Αναδημοσιεύθηκε από το defence-point.gr

3 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Έξυπνοι οι Ισραηλινοί και a la carte το JSF της IAF, όπως και στην περίπτωση των F-16I «Sufa». Αυτό δεν το πέτυχαν ούτε τα ΗΑΕ παρά τα 3 δις που επένδυσαν στην ανάπτυξη
  του F-16E/F Blk 60.

  Απάντηση
  • Theognostos

   Και οχι μόνον! Τα αεροσκαφη πληρώνονται απο τους φόρους πολιτών των ΗΠΑ…Το Ισραήλ λαμβάνει το μεγαλύτερο χρηματικό πακέτο που εχει μαβει στα τελευταια χρόνια…

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Όντως μεγάλο πακέτο, αν θυμάμαι καλά πρόκειται για 38 δις USD, σύμφωνα με μια αναφορά που διάβασα στο e-Amyna.
    Αυτό είναι το «κερασάκι στην τούρτα», βοήθεια έχουν όμως και απο την
    Γερμανία που αναλαμβάνει ένα σημαντικό ποσό της χρηματοδότησης
    για τις νέες Sa’ar 6, τα Υ/Β Dolphin-Class και μερικά άλλα συστήματα
    για τα οποία δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές και δηλώσεις.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: