Η Γερμανική Rheinmetall Landsysteme παρουσίασε το πρόσφατο Marder Medium Tank RI (Republic of Indonesia) στην αμυντική έκθεση Indo Defence 2016.

Το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1 ήταν σε παραγωγή για τον Γερμανικό Στρατό μεταξύ του 1971 και 1975 και το τελευταίο ΤΟΜΑ 1A5 παραμείνει σε υπηρεσία για κάποια χρόνια. Η βιομηχανία έχει ήδη πουλήσει πλεονασματικά εκσυγχρονισμένα Marder 1A3 ΤΟΜΑ σε Χιλή και Ινδονησία. Το Medium Tank RI είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα Marder 1A3 εξοπλισμένη με έναν τριμελή πύργο HITFACT της Ιταλικής Oto Melara (σημερινή Leonardo). Η πιο σημαντική βελτίωση της πλατφόρμας είναι η υπερυψωμένη γραμμή οροφής για την παροχή περισσότερου εσωτερικού χώρου, ο εκσυγχρονισμένος κινητήρας MTU, ο οποίος τώρα αναπτύσσει 690 ίππους, εκσυγχρονισμένη ανάρτηση για βελτιωμένη κινητικότητα και ένα πακέτο σπονδυλωτής θωράκισης.

Το Marder Medium Tank RI της Rheinmetall Landsysteme είναι εξοπλισμένο τον πύργο HITFACT II της Oto Melara (σημερινή Leonardo) οπλισμένο με ραβδωτό πυροβόλο των 105 χιλιοστών και συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών (IHS/Patrick Allen).

Ο πύργος HITFACT είναι οπλισμένος με ραβδωτό πυροβόλο των 105 χιλιοστών με θερμοαπαγωγικο περίβλημα, εκκενωτή αερίων, χαλινωτήριο και σύστημα σύγκλησης πεδίου μάχης. Ένα πολυβόλο 7,62 χιλιοστών είναι τοποθετημένο ως συζυγές στον κυρίως οπλισμό και αν απαιτηθεί, ένα πολυβόλο 7,62 χιλ. μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή του πύργου. Ο HITFACT είναι ένας επιτυχώς δοκιμασμένος πύργος και είναι ήδη τοποθετημένος στο κινητό σύστημα πυροβόλου Centauro 8X8 που είναι ήδη ανεπτυγμένο από Ιταλία, Ιορδανία και Ισπανία. Ο πύργος είναι εξοπλισμένος με ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) συζευγμένο τα σκοπευτικά του αρχηγού και πυροβολητή, τα οποία και τα δύο έχουν κανάλια ημέρας/θερμικού και ένα αποστασιόμετρο λέιζερ.

Το Marder Medium Tank RI δεν θα πρόκειται να εμπλακεί με άλλα άρματα μάχης, ο κύριος ρόλος του είναι η υποστήριξη επιβιβασμένου και αποβιβασμένου πεζικού χρησιμοποιώντας το 105 χιλιοστών πυροβόλο του, το οποίο μπορεί να βάλλει μεγάλου εύρους τύπους πυρομαχικών.

Η ίδια εκσυγχρονισμένη πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Marder 1 Medium Tank RI χρησιμοποιείται επίσης και για άλλες εφαρμογές και έχει παρατηρηθεί στην διαμόρφωση του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) εξοπλισμένο με τον τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RWS) της Kongsberg οπλισμένο με ένα πολυβόλο M2 HB .50.

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

2 Σχόλια

  1. Gunslinger32

    Άλλο ένα των 105 για την Ινδονησία, μια σημαντική διαφορά μεταξύ των Α3-Α5 είναι η ενισχυμένη θωράκιση του δεύτερου, για καλύτερη προστασία του προσωπικού απο νάρκες (αν δεν με απατά η μνήμη μου).

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: