Η Σιγκαπούρη συμφώνησε να αγοράσει από τις Airbus και Boeing νέα στρατιωτικά ελικόπτερα για να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο των Super Puma και Chinook, δήλωσε την Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της πόλης-κράτους.

Η Σιγκαπούρη διαθέτει τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό στην νοτιοανατολική Ασία, σε μια εποχή που οι ολοένα και περισσότερες διεκδικητικές ενέργειες της Κίνας στην αμφισβητούμενη Νότια Θάλασσα της Κίνας ωθούν τις χώρες της περιφέρειας να εντείνουν τις αμυντικές δαπάνες τους.

Το υπουργείο Άμυνας θα αγοράσει ελικόπτερα μέσης μεταφορικής ικανότητας H225M από την Airbus και CH-47F μεγάλης μεταφορικής ικανότητας από την Boeing, είπε. O παρών στόλος είναι άνω των 20 ετών.

“Τα H225M και CH-47F διαθέτουν καλύτερη δυνατότητα ανύψωσης και προσέγγισης και θα δώσουν στην RSAF (Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης) τη δυνατότητα να καλύψει πολύ πιο αποτελεσματικά τις απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Σιγκαπούρης με λιγότερα ελικόπτερα και λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό”, ανέφερε το υπουργείο.

Η ανακοίνωση δεν παρείχε οικονομικές λεπτομέρειες ή να αναφέρει πόσα ελικόπτερα θα περιλαμβάνονται. Νωρίτερα αυτό το έτος, πηγές που γνωρίζουν το θέμα αποτίμησαν την πιθανή συμφωνία στα 1 δισεκατομμύρια δολάρια ($).

Η απόφαση για τα ελικόπτερα, αρχικά, καθυστέρησε μετά την συντριβή ενός πολιτικού Super Puma της Airbus τον Απρίλιο.

Απόδοση/Μετάφραση από το Reuters.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Κάπου πρέπει να πάει το χρήμα/επενδύσεις που μαζεύει η Σιγκαπούρη απο το εξωτερικό.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: