Αλεξιπτωτιστές της 3ης Διμοιρίας του Λόχου Κρούσης του 2ου Τάγματος του 503ου Συντάγματος Πεζικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πραγματοποίησαν την Τρίτη στο Hellenurme της Εσθονίας κοινή επιχειρησιακή εκπαίδευση με δύο Λόχους Στρατού και τη Συνοριοφυλακή της Εσθονίας.

“Η εκπαίδευση με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τη συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Εσθονία”, εξήγησε ο Αμερικάνος Επιλοχίας Σκότ Σταμπακ, αλεξιπτωτιστής που υπηρετεί στην 3η Διμοιρία του Λόχου Κρούσης του 2ου Τάγματος του 503ου Συντάγματος της 173 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Κατα τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης, οι αλεξιπτωτιστές των ΗΠΑ και ο Εσθονικός Στρατός εκκαθάρισαν και κατέλαβαν κτήρια ενώ η αντίπαλη δύναμη αποτελούμενη από Εσθονούς Στρατιωτικούς και Συνοριοφύλακες, αγωνίστηκαν να διατηρήσουν τον έλεγχο μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις τους.

“Δημιουργούμε μια ισχυρότερη συνεργασία”, είπε ο χειριστής των ΗΠΑ Ναθαν Γουαιτ που υπηρετεί στην 3η Διμοιρία του Λόχου Κρούσης του 2ου Τάγματος του 503ου Συντάγματος της 173 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. “Κάθε χώρα κάνει πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Διδασκόμαστε απο αυτούς και αυτοί διδάσκονται από εμάς”.

Η 173η Αερομεταφερόμενη, που έχει έδρα την Βιτσέντσα της Ιταλίας, είναι το Στρατιωτικό Απόσπασμα Δύναμης Επέμβασης στην Ευρώπη με ικανότητα προβολής ισχύος ώστε να εκτελεί μεγάλου εύρους στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλες τις περιοχές ευθύνης της Κεντρικής, Ευρωπαϊκής και Αφρικανικής Διοίκησης των ΗΠΑ μέσα σε διάστημα 18 ωρών.

Πηγή: www.army.mil

Αρέσει σε %d bloggers: