Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι η χωρά επιλέχθηκε από το Γραφείο Προγράμματος F-35 να γίνει ένας παγκόσμιος κόμβος επισκευών που θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης, επισκευών, ανακατασκευών και αναβάθμισης για τα συγκροτήματα των ατράκτων και ηλεκτρονικών πτήσεως των F-35. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, συγκροτήματα από εκατοντάδες ευρωπαϊκά αεροσκάφη F-35 θα επισκευάζονται και συντηρούνται στην Βόρεια Ουαλία.

Οι εργασίες αυτές θα αποφέρουν έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών (£) για την αμυντική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, με δυνατότητα αποδέσμευσης περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων £ από τα μελλοντικά έσοδα υποστήριξης του F-35 κατά τη διάρκεια της ζωής του προγράμματος.

Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας και ικανοτήτων υψηλής τεχνολογίας. Στις εργασίες θα περιλαμβάνεται η συντήρηση και επισκευή των συστημάτων του αεροσκάφους F-35 συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συγκροτημάτων, καυσίμου, μηχανικών και υδραυλικών συστημάτων, και του καθίσματος εκτίναξης χειριστή.

 

Πηγή: www.gov.uk

Αρέσει σε %d bloggers: