Ο στρατιωτικός εξοπλισμός και τα θωρακισμένα που χρησιμοποιήθηκαν από τις μονάδες της Ρωσικής Αερομεταφερόμενης Δύναμης κατά τη διάρκεια της άσκησης “Σλαβική Αδελφότητα 2016” είναι πλήρως συμβατά για την εκπλήρωση των αποστολών που έχουν ανατεθεί στις Σερβικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, ανέφερε ο ταξίαρχος διοικητής της Σερβικής ειδικής ταξιαρχίας Ζοραν Βελίκοβιτς.

“Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν προηγμένο και αναβαθμισμένο στρατιωτικό εξοπλισμό και οι μονάδες της Αερομεταφερόμενης Δύναμης είναι εξοπλισμένες με υλικά που τις επιτρέπουν να εκπληρώνουν αποστολές οπουδήποτε ημέρα ή νύχτα”, ανέφερε ο Βελίκοβιτς κατα την διάρκεια των γυμνάσιων.

“Βεβαίως, ο Ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός είναι κατάλληλος για την εκτέλεση αποστολών που έχουν αναλάβει οι Σερβικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων. Το διαπιστώσαμε αυτό το 2014 όταν χρησιμοποιήσαμε το αλεξίπτωτο D-10 για την εκτέλεση αλμάτων”, πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα ο ταξίαρχος εξήρε την υψηλή κινητικότητα και την ισχύ πυρός του αερομεταφερόμενου οχήματος μάχης BMD-2 “με το πανίσχυρο πυροβόλο των 30mm, ένα καλό πολυβόλο, μεγάλο φορτίο πυρομαχικών και την εξαιρετική θωράκιση”.

Το BMD-2 είναι ένα θωρακισμένο αερομεταφερόμενο ερπυστριοφόρο όχημα μάχης σχεδιασμένο από την ρωσική αμυντική βιομηχανία Αρκαντι Σαμπαλιν. Το πρώτο πρωτότυπο του BMD-2 ολοκληρώθηκε το 1985 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1988.

Το BMD-2 είναι εξοπλισμένο με πύργο ενός ατόμου οπλισμένο με ένα σταθεροποιημένο πυροβόλο 2Α42 των 30mm. Ένας εκτοξευτής καθοδηγούμενων αντιαρματικών πυραύλων ειναι εγκατεστημένος στην δεξιά πλευρά της οροφής του πύργου.

“Τα Ρωσικά εναέρια σύστημα αναγνώρισης, συγκεκριμένα, τα μη επανδρωμένα αεροχήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τακτικά και επιχειρησιακά επίπεδα, είναι επίσης αξιοσημείωτα. Πρέπει να σημειώσω τα Ρωσικά αλεξίπτωτα Arbalet και D-10”, είπε ο Βελικοβιτς.

Σύμφωνα με τον Ταξίαρχο, η Σερβία ενδιαφέρεται στην ανταλλαγή πολεμικής εμπειρίας με τους Ρώσους αλεξιπτωτιστές καθώς οι Ρωσικές και Σερβικές Αερομεταφερόμενες δυνάμεις διαθέτουν αρκετές παροιμίες πολεμικές τακτικές.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: