Όταν ο αυτοκράτορας Βεσπασιανός φορολόγησε τη χρήση των δημοσίων αποχωρητηρίων, ο γιός του, Τίτος, παραπονέθηκε λέγοντας ότι βγάζει χρήματα από βρωμερές εργασίες. Ο Βεσπασιανός θυμωμένος πήρε μια χούφτα νομίσματα και του τα έβαλε μπροστά στη μύτη του ρωτώντας τον αν μυρίζουν.

Παρά τις αντιδράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας να μπλοκάρει την Σαουδική Αραβία από κάθε συναλλαγή πολεμικού υλικού, από το περασμένο Σάββατο ο ίδιος ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε ο Νο 6 επισκέπτεται τη χώρα μαζί με τους υπουργούς Αμύνης και Δημοσίων Έργων με ένα σκοπό: να προωθήσει το συμβόλαιο ναυπήγησης πέντε κορβετών κλάσης Avante-2200 για λογαριασμό του σαουδαραβικού στόλου.

Η ναυπήγηση των ισπανικών κορβετών θα αποφέρει στα ταμεία το ποσό των 2 δις Ευρώ τουλάχιστον αποτελώντας το πιο χρυσοφόρο συμβόλαιο των κρατικών ναυπηγείων Navantia και θα εξασφαλίσει 2,000 θέσεις εργασίας για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η Διεθνής Αμνηστία αντιδρά λέγοντας ότι στον πόλεμο στην Υεμένη που μαίνεται από τον Μάρτιο του 2015 πάνω από 7,000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί οφειλόμενες στις τακτικές των στρατευμάτων των Σαούδ. Όταν όμως τα λεφτά μιλάνε, ακόμα και ο βασιλιάς θα γίνει πωλητής κορβετών. Και τα λεφτά δεν «μυρίζουν».

avante-2200
Πηγή: dailymail.co.uk

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: