Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ανακοίνωσε ότι σύντομα οι Ναύτες και Πεζοναύτες πρόκειται να παραλάβουν αναβαθμισμένες πυρίμαχες στολές που θα τους καθιστούν λιγότερο επιρρεπείς στα σοβαρά εγκαύματα.

Η Ενισχυμένη Αντιπυρική Στολή Μάχης (EFRCE) είναι η τελευταία αναβάθμιση στο οπλοστάσιο πυρίμαχου ιματισμού του Σώματος Πεζοναυτών.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μια μακρυμάνικη μπλούζα και σκελέες με νέα πυρίμαχα υλικά που επιτρέπουν στην φόρμα να αυτο-κατασβεστεί μειώνοντας τις επιπτώσεις και σοβαρότητα των εγκαυμάτων.

Το αναβαθμισμένο σύστημα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Ναυτικό και θα παραδοθεί στους Πεζοναύτες και Ναύτες που υπηρετούν στην Ναυτική Εκστρατευτική Διοίκηση Μάχης και Ναυτική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων όταν θα αναπτυχθούν σε αποστολές.

Η σχεδίαση της μπλούζας μάχης EFRCE επίσης βελτιώθηκε για καλύτερη εφαρμογή κάτω απο το αλεξίσφαιρο “Plate Carrier Generation III”. Οι σκελέες μάχης της EFRCE είναι παρόμοιες με τις σκελέες της Στολής Μάχης Γενικής Χρήσης του Σώματος Πεζοναυτών και NWV του Ναυτικού.

Ως επικεφαλής ανάπτυξης του συστήματος EFRCE, το Σώμα Πεζοναυτών συνεργάστηκε με τη Ναυτική Διοίκηση Παροχής Συστημάτων για την ανάπτυξη των συστημάτων στολής στις εκστρατευτικές δυνάμεις του Ναυτικού.

“Έχουμε εμπλακεί στην προμήθεια των φορμών FRCE και EFCRE από την αρχή, ειδικά από τότε που οι πυρίμαχες δυνατότητες είναι κάτι που όλοι οι κλάδοι χρειάζονται σε συγκεκριμένα εχθρικά περιβάλλοντα”, είπε ο υποπλοίαρχος Κρις Χουλς της υπηρεσίας Κύκλου Ζωής Υλικοτεχνικής Υποστήριξης για το πρόγραμμα Υλικοτεχνική Ενσωμάτωση Ναυτικού της NAVSUP.

«Λόγω των οικονομικών κλίμακας, η εργασία με το Σώμα Πεζοναυτών μειώνει το συνολικό κόστος προμήθειας, καθιστώντας την μία κατάσταση διττής ωφελείας όταν και οι δύο υπηρεσίες είναι μαζί”, είπε ο Χούλς. “Άλλες ενέργειες κοινής προμήθειας μεταξύ των δύο υπηρεσιών περιλαμβάνουν το Ενισχυμένο Κράνος Μάχης και την Στολή Αντίξοων Καιρικών Συνθηκών”.

Το σύστημα EFRCE αυτή τη στιγμή είναι σε παραγωγή, με ένα αναμενόμενο σύνολο 70000 συστημάτων να έχει προγραμματιστεί για παράδοση κατά το επόμενο έτος.

Απόδοση/Μετάφραση από το NavalToday.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: