‘Ενα Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφορά Προσωπικού (ΤΟΜΠ) 8×8 των ιαπωνικών χερσαίων δυνάμεων («αυτοάμυνας» που όμως σταδιακά εγκαταλείπεται…) Type 96, του αμυντικού τμήματος της εταιρίας Komatsu, έχασε έναν από τους τροχούς του κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίδειξης.

japan_type-96-apc_1

Τα οχήματα του τύπου εισήλθαν σε υπηρεσία με τις ιαπωνικές χερσαίες δυνάμεις το 1995 με την Konatsu να παραδίδει 46 μονάδες, ενώ μέχρι το 2009 είχαν παραδοθεί 270 οχήματα συνολικά. Έκτοτε έχουν παραγγελθεί άλλα 28, τα 17 το 2010 και τα 11 το 2011. Τα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μέχρι οχτώ στρατιώτες με τις εξαρτύσεις τους.

Πηγή: defence-point.gr

8 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Κάτι τέτοιο συνέβει και σε ένα κινέζικο άρμα μάχης στον ρωσικό διαγωνισμό αρμάτων.

  ZTZ-96B lose a wheel during Tank Biathlon

  Απάντηση
  • Δούκας Γαϊτατζής

   Όντως.
   Το άρμα των κινέζων που συμμετείχε στον αρματικό διαγωνισμό της Ρωσίας ήταν η αναβαθμισμένη έκδοση του Type-96 και ανάμεσα στα υπόλοιπα διέθετε και νέους ελαφρύτερους εδαφικούς τροχούς που, όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρέθεσες, δεν ήταν έτοιμοι για έντονη χρήση.

   Το κινεζικό άρμα απώλεσε εδαφικό τροχό κατά το “Αρματικό Δίαθλο”

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Σε ευχαριστώ Δούκα, εντύπωση μου έκανε που συνέχισε μέχρι την αντικατάσταση χώρις να κόψει σημαντικά ταχύτητα, η αριστερή ερπύστρια
    δεν είχε πλέον την ιδανική ευθυγράμμιση και να μη ήταν τεντωμένη αλλά
    αυτό προφανώς δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα για το άρμα, επίσης εντυπωσιακή ήταν η σύντομη αλλαγή πληρωμάτων που έγινε στην συνέχεια κατά την διάρκεια του αγώνα.

 2. eav2

  Φήμες ότι ο σχεδιαστής έκανε σεπούκου κατ’απαίτηση του υπευθύνου της επίδειξης δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Κάποιοι ψίθυροι αναφέρουν ότι όντως ετέθη στον σχεδιαστή απαίτηση για σεπούκου,αλλά αυτός απέδρασε για Ἑλλάδα,όπου όλοι όσοι έπρεπε να είχαν αυτοκτονήσει έχουν βγεί λάδι,και γράφουν και βιβλίο.

   Απάντηση
 3. Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

  Χωρίς τροχό συνεχίζεις, χωρίς ερπύστρια όχι. Έχουν μειονεκτήματα τα τροχοφόρα αλλά σε χαμηλής έντασης συγκρούσεις είναι και οικονομικότερα και πιο βολικά. Για σοβαρά πράγματα ερπύστρια – τώρα καταλαβαίνω μετά από χρόνια και την εμμονή του ΕΣ στην επύστρια. Πάντως το ZTZ-96Β μοιάζει αξιόλογο άρμα αν και δεν ξέρουμε τι παίζει από θωράκιση (λίγα πράγματα αν κρίνω από το βάρος).. Σε ένα παράλληλο σύμπαν με έναν EuroPowerPack κινητήρα και και ένα αξιοπρεπές ΣΕΠ θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα επιλογή για μια τοπική παραγωγή και με περιθώρια βελτιώσεων

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: