Μια διαδήλωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων του Βελγίου κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πήρε λάθος πορεία. Σε ένα σημείο επενέβη η αστυνομία κατά των διαδηλωτών και έκανε χρήση δακρυγόνων και κανονιών εκτόξευσης νερού.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσανατολίζεται προς την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αρχής γενομένης από το 2018. Επί του παρόντος οι στρατιωτικοί μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 56 ετών. Αυτό αυξάνεται στα 63 έτη.

Η διαδήλωση των στελεχών των ΕΔ της 15ης Νοεμβρίου αποτελεί μια εξαίρεση. Η τελευταία παρόμοια διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί το 2009.

Τα στελέχη των ΕΔ του Βελγίου δεν επιτρέπεται να απεργήσουν, αλλά επέλεξαν την συμβολική ήμερα αργίας της “Ημέρας του Βασιλιά” για να προωθήσουν τα αιτήματα τους.

 Kunstberg Brussel vol betogende militairen. Rustig. #vrtnieuws pic.twitter.com/qB0NDy5gZG

Η διαδήλωση ξεκίνησε αρκετά ειρηνικά, αλλά οι διαδηλωτές προσπάθησαν να παρακάμψουν τα οδοφράγματα και να προωθηθούν προς το υπουργείο Άμυνας.

Η αστυνομία επενέβη εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χρησιμοποιώντας τα κανόνια εκτόξευσης νερού.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και από τις δύο πλευρές αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε η ηρεμία.

Απόδοση/Μετάφραση από το deredactie.be για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: