Τα σύγχρονα οχήματα μάχης της Ρωσίας που κατασκευάζονται πάνω στην πλατφόρμα Armata θα εξοπλιστούν με αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV), τα οποία θα σαρώνουν το πεδίο της μάχης για περίπου δεκάδες μίλια, βοηθώντας στην αποσαφήνιση της κατάστασης και την καθοδήγηση των βλημάτων καμπύλης τροχιάς προς στους στόχους, ανέφεραν την Παρασκευή τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ισβέστια”, το UAV που ονομάζεται “Πετροδάκτυλος” και αναπτύχθηκε από τον Ινστιτούτο Αεροπορίας Μόσχας (MAI), θα συνδέεται με το όχημα μέσω ενός καλωδίου ρυμούλκησης, και, ως εκ τούτου, θα μπορεί να λειτουργεί όσο το όχημα θα κινείται. Το UAV, εξοπλισμένο με ραντάρ και θερμική κάμερα, θα διαθέτει εμβέλεια πτήσης έως και 100 μέτρα.

“Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εργασίες έρευνας και ανάπτυξης και θα παραδώσουμε την συσκευή για δοκιμές στο υπουργείο Άμυνας σε ένα έτος”, είπε στο δελτίο τύπου ο ερευνητικός συνεργάτης του τμήματος αεροπορικών τηλεκατευθυνόμενων συστημάτων του MAI.

Το UAV αναμένεται να πετάει με ταχύτητα παρόμοια με το όχημα και θα μπορεί να απογειώνεται από το σκάφος του μηχανήματος. Ένα σύστημα διαχείρισης πρόσδεσης θα προσφέρει την πλήρη προστασία των των δεδομένων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.Com για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: