Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Ντατσιάν Τσιόλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Άμυνας της χώρας μελετά την ανάθεση σύμβασης στην Γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall για την προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ). Η βιομηχανία θα συνεργαστεί με έναν κρατικό ρουμάνο κατασκευαστή και θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο στην Ρουμανία το οποίο θα κατασκευάσει τα ΤΟΜΠ.

“Θα υπάρξει συνεργασία, μια ρουμανο-γερμανική κοινοπραξία, η οποία θα επιτρέψει την Rheinmetall να αποκτήσει τη σύμβαση από το υπουργείο Άμυνας και να κατασκευάσει το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού που θα παραδοθεί πρώτα στον Ρουμανικό Στρατό,” είπε την 17η Νοεμβρίου ο Τσιόλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τοπικό ραδιόφωνο Europa FM.

Σύμφωνα με το σχέδιο,τα νέα ΤΟΜΠ θα αντικαταστήσουν τα οχήματα TAB της Ρουμανίας, τα οποία είναι μια εγχώριας κατασκευής έκδοση του σοβιετικής σχεδίασης BTR-70. Η ποσότητα της σχεδιαζόμενης προμήθειας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά οι Ρουμάνικες Ένοπλες Δυνάμεις μελετούν την αντικατάσταση περίπου 1500 παρόμοιων οχημάτων στα επόμενα χρόνια.

“Ένα τμήμα των χρηματοδοτήσεων θα παραμείνει στην Ρουμανία και θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εδώ”, είπε ο Τσιόλος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το υπουργείο άμυνας της χώρας αναζητεί να συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με ξένους κατασκευαστές για άλλες στρατιωτικές προμήθειες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η σχεδιαζόμενη προμήθεια των νέων κορβετών για το Ρουμανικό Ναυτικό, σύμφωνα με τον Τσιόλος.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι για το 2017, η Ρουμανική κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει το ανώτατο όριο του 2 τοις εκατό του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος της χωράς για αμυντικές δαπάνες.

Jaroslaw Adamowski

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: