Το Αλβανικό Ναυτικό συμμετέχει στην πρώτη του ΝΑΤΟϊκή ναυτική αποστολή αναπτύσσοντας τη Δευτέρα το περιπολικό σκάφος ALS Oriku στην μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ αριθμ. 2 (SNMG 2).

Το σκάφος θα υποστηρίξει τις δραστηριότητες του NATO στο Αιγαίο Πέλαγος στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για τη διακοπή της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και λαθρομετανάστευσης.

Το ALS Oriku είναι ένα σκάφος κλάσης Iliria επανδρωμένο με 21 μέλη πληρώματος τα οποία θα εναλλάσσονται ανά δύο μήνες κατά τη διάρκεια της ετήσιας ανάπτυξης του με την NATOϊκή ομάδα.

Το Αλβανικό περιπολικό σκάφος εντάχθηκε στα πλοία της Ελλάδας, Ολλανδίας, Τουρκιάς και Ηνωμένου Βασιλείου προς υποστήριξη των τρεχουσών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο Πέλαγος. Οι εν λόγω μονάδες επιφανείας περιπολούν και παρέχουν πληροφορίες πραγματικού χρόνου σε καθημερινή βάση στις ακτοφυλακές της Ελλάδας και Τουρκίας και την υπηρεσία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής FRONTEX.

Οι μόνιμες ναυτικές ομάδες του NATO είναι πολυεθνικές, μια ενσωματωμένη ναυτική δύναμη που αποτελείται από διάφορες συμμαχικές χώρες. Τα πλοία αυτά (συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων τους) είναι μονίμως διαθέσιμα στο NATO για την υλοποίηση διαφορετικών αποστολών που εκτείνονται από την συμμετοχή σε ασκήσεις ως την πραγματική παρέμβαση σε επιχειρησιακές αποστολές.

Η Δημοκρατία της Αλβανίας εντάχθηκε στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) το 2009, και είναι ένας από τους συνεισφέροντες στις συμμαχικές επιχειρήσεις διατήρησης ειρήνης και ασφαλείας στο Αφγανιστάν. Η Αλβανία συνεισφέρει επίσης στη δύναμη της NATOϊκής αποστολής στο Κόσοβο και συνεχίσει να υποστηρίζει την συνεργασία ανάμεσα στο NATO και τις Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσόβου.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navaltoday.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: