Χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα- μεταξύ των οποίων αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης – 134.386 εν ενεργεία και πρώην ναυτών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Όπως αναφέρθηκε, «χακαρίστηκε» ένα laptop εργαζομένου της Hewlett Packard Enterprise Services, ο οποίος εργαζόταν στο πλαίσιο συμβολαίου με το πολεμικό ναυτικό. Η HP ενημέρωσε το ναυτικό για την παραβίαση στις 27 Οκτωβρίου και οι ναύτες που επηρεάζονται θα ενημερωθούν εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Όπως είπε ο αντιναύαρχος Ρόμπερτ Μπερκ, επικεφαλής Προσωπικού του Ναυτικού (Chief of Naval Personnel), η διερεύνηση της παραβίασης είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, και μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει στοιχεία ότι έχει γίνει κακόβουλη χρήση των δεδομένων αυτών.

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έχει 430.000 ναύτες εν ενεργεία ή σε εφεδρεία.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: