Τα επόμενης γενιάς οχήματα μάχης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πιθανότατα να χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να διαθέτουν όπλα κατευθυνόμενης ενεργείας λέιζερ, προηγμένη συνθετική θωράκιση και σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS), σύμφωνα με αμυντικούς εμπειρογνώμονες.

Καθώς η τεχνολογίας λέιζερ διαφαίνεται για τα όπλα, ο Δόκτωρ Μπραϊαν Τσιζμαν, είπε οτι πρέπει να πραγματοποιηθεί περισσότερη έρευνα σχετικά με την χρήση της κατευθυνόμενης δέσμης ενεργείας για την προστασία του οχήματος. Ο Τσίζμαν είναι ο επικεφαλής ομάδος της πτέρυγας παραγωγής υλικών και τεχνολογίας του Στρατιωτικού Ερευνητικού Εργαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνάντησης και Έκθεσης του Συνδέσμου του Στρατού των ΗΠΑ (AUSA 2016), η General Dynamics παρουσίασε ένα 8X8 τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Stryker εφοδιασμένο με έναν κατευθυντήρα των 5kW υπό την ονομασία έργου «Stryker MEHEL 2.0». Σχεδιασμένο για να εξουδετερώνει εμφανιζόμενες απειλές στο πεδίο της μάχης, η Land Systems συνεργάζεται με την Διοίκηση Διαστημικής Πυραυλικής Άμυνας και την Boeing για να φέρει αυτή την νέα δυνατότητα στο τακτικό μέτωπο του πεδίου μάχης.

usa_stryker_mehel_2_1

Το οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί το δικό του ραντάρ εντοπισμού για την πρόσκτηση στόχων στην περίπτωση που οι άλλοι αισθητήρες στου οχήματος απενεργοποιηθούν κατά την μάχη και έχει σύστημα παρεμβολής ηλεκτρονικού πολέμου που προορίζεται για την πρόκληση παρεμβολών στο σήμα των εχθρικών μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (UAV). Η Boeing είναι ο κατασκευαστής της τεχνολογίας ελέγχου πυρός που ενσωματώνεται στο όπλο λέιζερ. Το λέιζερ είναι επίσης ενσωματωμένο και με δίκτυα αεράμυνας και πυροβολικού.

Η General Dynamics σχεδιάζει να έχει ένα λέιζερ 18 κιλοβάτ που θα ενεργοποιείται από το Stryker μέσα στο 2018. Το Stryker ζυγίζει περίπου 10-20 τόνους. Ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει όπλα λέιζερ που θα είναι σε θέση να προστατεύσουν τις Προκεχωρημένες Επιχειρησιακές Μονάδες (FOB) με την ταχεία κατάκαυση και καταστροφή των εχθρικών UAV, βλημάτων πυροβολικού, όλμων και πυραύλων πλεύσης.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Το σύστημα της Boeing σε δράση, καταστρέφοντας IEDs.

    Boeing Laser Avenger destroys IEDs

    Και το ZEUS σε δοκιμές, επάνω σε HUMVEE.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: