Οι ΑΕΛΑ (Αξιωματικοί Ελεγκτές Αέρος) είναι από τους κορυφαίους ειδικούς στην συνεργασία με τις διάφορες Ταξιαρχίες. Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, μετά από εντατική εκπαίδευση, περίπου είκοσι νέοι ΑΕΛΑ ενσωματώθηκαν στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF), όπου εκπαιδεύτηκαν σχετικά με τις δυνατότητες, τους περιορισμούς και την ετοιμότητα της IAF. “Εσείς είστε αυτοί που κάνετε τα θεωρητικά αιτήματα επιχειρησιακές ενέργειες”.

Zohan Bohen

Η εκπαίδευση ΑΕΛΑ (Αξιωματικού Ελεγκτή Αέρος) που στοχεύει στην βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της IAF και των επίγειων δυνάμεων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Για περίπου δύο εβδομάδες έφεδροι Αξιωματικοί απο την IAF αλλά και τις χερσαίες δυνάμεις γνώρισαν ο ένας τον άλλον, έμαθαν για τις δυνατότητες, τις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα του καθενός και έκαναν ο,τι μπορούσαν για να διαχειριστούν μια συνδυαστική επιχείρηση με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

“Με σκοπό να βοηθηθούν οι επίγειες δυνάμεις, υπάρχει μια σειρά ενεργειών που πρέπει να διεξαχθούν και να εμπλακούν πολλοί άνθρωποι”, είπε ο Σμήναρχος Ορεν, Διοικητής της Μονάδας Συνεργασίας. “Εσείς είστε αυτοί που θα κάνουν τα θεωρικά αιτήματα επιχειρησιακές ενέργειες και είστε αυτοί που θα διασφαλίσετε ότι στον επόμενο πόλεμο θα συνεργαζόμαστε άριστα”.

Η εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε για έβδομη φορά, ήταν μια από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιήθηκε ποτέ και περιελάμβανε περίπου 20 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων έξι στελεχών της IAF. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ήταν αξιωματικοί του Πυροβολικού και Πεζικού, τέσσερις εκ των οποίων αναμένεται να ενσωματωθούν στην νέα Ταξιαρχία Κομάντο.

©Celia Garion

Μπλε και Πράσινο

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν δει αεροσκάφη της IAF και κατά το παρελθόν έχουν συνεργαστεί με εναέριες δυνάμεις, καθ΄ολη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, δήλωσαν πως ένιωσαν διαφορετικά. Ήξεραν ότι την επόμενη φορά θα είναι αντιμέτωποι με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν θα είναι στο πεδίο, αλλά στο σημείο διοίκησης, ώστε να έχουν μια βαθύτερη αντίληψη των αεροπορικών επιχειρήσεων προκειμένου να διαχειριστούν σωστά την αποστολή από απόσταση.

Οι ΑΕΛΑ είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των Ταξιαρχιών στο έδαφος και της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι ειδικοί στις εναέριες και χερσαίες επιχειρήσεις και προτείνουν τρόπους δράσης, σύμφωνα με τις διαθέσιμες δυνάμεις και το επιχειρησιακό σενάριο. Στην πράξη, όταν ένα πρόβλημα διαβιβάζεται από το πεδίο, εναπόκειται στον ΑΕΛΑ να αποφασίσει αν το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί από ένα αεροσκάφος.

©Kiril Gaibronsky

Χτίζοντας γέφυρες

Καθ’ολη τη διάρκεια της εκπαίδευσης συνάντησαν διαφορετικούς ανθρώπους κάθε τομέα της IAF, συναντήθηκαν με ειδικούς του τομέα τους και έμαθαν σχετικά με τα τεχνολογικά μέσα που κυριαρχούν στις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, συμμετείχαν σε μια κοινή άσκησης με τη Μοίρα “Πουλιά της Ερήμου”, η οποία επιχειρεί με τα ελικόπτερα “Yahshuf” (Blackhawk) και εκπαιδεύτηκαν στην προσγείωση ελικοπτέρων στο πεδίο.

“Οι Αξιωματικοί που συμμετείχαν στην εκπαίδευση είναι άνθρωποι που έχουν βαθιά κατανόηση του Στρατού και πεδίου μάχης”, ανέφερε ο Ταγματάρχης Ειαλ, διοικητής της εκπαιδεύσεως. “Αυτοί οι άνθρωποι υπηρετούσαν στο αρχηγείο επιχειρήσεων της IAF ή ως διοικητές υπομονάδων στο πεδίο και ο καθένας από αυτούς γνωρίζει πως είναι η μάχη από το δικό του οπτικό πεδίο”.

Απόδοση/Μετάφραση από το iaf.org.il για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: