Οι χερσαίες δυνάμεις της Λιθουανίας αγόρασαν 168 αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα M577, γνωστοποίησε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της χώρας με δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα οχήματα πρόκειται να παραδοθούν σε διάφορες φάσεις εντός του 2017-2018, ενώ η προμήθεια περιλαμβάνει επίσης συλλογές εργαλείων συντήρησης, ανταλλακτικά και εξοπλισμό για το πλήρωμα.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λιθουανίας αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, διοίκησης έμμεσων πυρών υποστήριξης, μεταφοράς τραυματιών και εκπαιδευτικά οχήματα M-577 σε καλή τεχνική κατάσταση που θα καλύψουν τις ελλείψεις των τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων”, ανέφερε ο διευθυντής της διοίκησης διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης αντισυνταγματάρχης Ραμουνας Μπαρόνας.

Η σύμβαση αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ (1,7 εκατ. δολαρίων) υπογράφηκε στην Βίλνιους νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Επι του παρόντος οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιούν τα ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M-113, τα οποία είναι παρόμοια με τα οχήματα M-577.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

4 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Πρώτη απορία:
  μα πόσα Μ577 διέθετε τέλος πάντων ἡ Γερμανία;
  Δεύτερη απορία:
  μα πόσα Μ577 χρειάζεται ἡ Λιθουανία;
  Τρίτη απορία:
  μα ούτε 1,6Μ€ δέν βρήκε το Ἑλλάντα,για 178 οχήματα,έστω και μόνο για να προσποριστεί ανταλλακτικά;;;;;;;;;;
  Ἤ μήπως το Ντώϋτσλαντ δέεεν μας έκανε την χάρη;

  Απάντηση
  • Gunslinger32

   Σύμφωνα με την παρακατω αναφορά η Γερμανία απέκτησε 220 Μ577 απο το 1975, τα οποία αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο A1 GE απο το 1986.
   http://www.panzerbaer.de/types/bw_gefstdfz_m577-a.htm

   Στην δεύτερη απόρροια θέλω να προσθέσω, τι θα τα κάνει αυτά η Λιθουανία, και στο τρίτο
   σχετικά με τα 1,6 εκατ.€ νομίζω πως δεν τα βρήκαν επειδή ξέχασαν να κοιτάξουν στους λογαριασμούς στην Ελβετία και στα νησιά Κέιμαν. 🙂

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    «σχετικά με τα 1,6 εκατ.€…»
    Εσένα,κατ᾿ευθείαν στο πονηρό ὁ νούς σου… 😛

   • Gunslinger32

    Ήθελα απλά να προσφέρω στην εύρεση των χρημάτων 😉 🙂

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: