Ο Βρετανικός Στρατός πρόκειται να δημιουργήσει έναν πιλοτικό σχηματισμό για να δοκιμάσει την λειτουργία των νέων “ταξιαρχιών κρούσης” και να εισάγει στην ενεργό υπηρεσία την οικογένεια των τεθωρακισμένων οχημάτων General Dynamics Ajax.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε στο Κοινοβούλιο από τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μαικλ Φάλον την 15η Δεκεμβρίου, ωστόσο η κίνηση αυτή θα επιφέρει την απώλεια ενός από τα τρία συντάγματα αρμάτων μάχης Challenger 2 του Βρετανικού Στρατού. Αντ’αυτου η μονάδα θα μεταβεί στα οχήματα Ajax.

Στο πλαίσιο αυτού που ο Φάλον αποκάλεσε διαδικασία “Army 2020 Refine”, τέσσερα τάγματα πεζικού θα γίνουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές μονάδες για τον πιλοτικό σχηματισμό. Είπε, επίσης, οτι απο το 2017 θα δημιουργηθούν δύο νέα εφεδρικά τάγματα πεζικού και ένα σύνταγμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών .

“Η Αναθεώρηση Στρατηγικής Άμυνας και Ασφάλειας (SDSR) ενισχύει σημαντικά τα επίπεδα ετοιμότητας που απαιτούνται από τον στρατό, υποστηρίζει τις επενδύσεις στην νέα δυνατότητα και την νέα μεραρχία στο πλαίσιο της Κοινής Δύναμης 2025”, είπε ο Φαλον σε ένα γραπτό υπουργικό δελτίο τύπου όπου ανακοίνωσε την έναρξη του σχεδίου της ταξιαρχίας κρούσης.

Ο Πιλοτικός Σχηματισμός Κρούσης προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο Γορμινστερ εως το 2017 και πηγές του στρατού λένε ότι οι μονάδες που εμπλέκονται πιθανόν θα μετασχηματιστούν στην πρώτη ταξιαρχία κρούσης έως τα τέλη της δεκαετίας. Η πρώτη ταξιαρχία κρούσης θα διαθέτει δύο μονάδες εξοπλισμένες με το όχημα Ajax, συμπεριλαμβανομένου του Συντάγματος Ιππικού Χάουζχολντ και τους Βασιλικούς Ουσάρους, οι οποίοι επί του παρόντος χειρίζονται τα Challenger 2. Το 1ο Τάγμα των Σκωτσέζων Φρουρών και οι Χαιλάντερς, 4ο Τάγμα, το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας θα υπηρετούν στην ταξιαρχία με τα Μηχανοκίνητα Οχήματα Πεζικού (MIV).

Ο νέος σχηματισμός που θα διοικεί τα νέα ειδικά τάγματα πεζικού, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως εξειδικευμένες συμβουλευτικές μονάδες, θα δημιουργηθεί στο Γιορκ έως το 2017, πριν την μετακίνηση του στο Αλντερσοτ το 2020. Αυτός ο σχηματισμός τελικά θα περιλαμβάνει το 1ο Τάγμα, το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας, το 4ο Τάγμα, τους Τυφεκιοφόρους, το 2ο Τάγμα, το Βασιλικό Σύνταγμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας και το 2ο Τάγμα, το Σύνταγμα του Δούκα του Λάνκαστερ.

Tim Ripley

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: