Τα ρωσικά άρματα και οχήματα μάχης σύντομα πρόκειται να διαθέτουν ένα υπερσύγχρονο σύστημα πληροφοριών και ελέγχου βλαβών, μετέδωσε η εφημερίδα Ισβέστια.

Το μοναδικό σύστημα, με την ονομασία GALS-D4, θα κάνει ευκολότερη την επιτήρηση των μετρητικών οργάνων από το πλήρωμα και θα ενημερώνει τους επικεφαλής αξιωματικούς σχετικά με την κατάσταση στα οχήματα μάχης.

Το GALS-D4 διασφαλίζει τη σταθερή πλοήγηση και διατηρεί στην μνήμη του σκληρού δίσκου όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα σημεία που βρισκόταν και τις συνθήκες των τελευταίων δέκα ετών.

Το σύμπλεγμα αποτελείται από έναν μικρο-επεξεργαστή, μονάδες υπολογιστών και πλοήγησης, με την κάθε μια να ζυγίζει έως 2,5 κιλά και να είναι τοποθετημένες κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και αρχηγού.

Παρέχουν δεδομένα σε μια οθόνη αφής 20 εκατοστών στο διαμέρισμα του αρχηγού.

Σε λειτουργία πλοήγησης, ένας προ-εγκατεστημένος χάρτης μιας περιοχής εισάγεται στην οθόνη του χειριστή προβάλλοντας την ακριβή τοποθεσία του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

“Το σύστημα εξακολουθεί να επικαιροποιείται για να τρέξει μαζί με τα συγκροτήματα μάχης που τελικά θα λειτουργήσει μέσω τηλεχειρισμού, ανέφερε στην εφημερίδα ο Σεργκει Μοσιγενκο, ο επικεφαλής σχεδιαστής του Κεντρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Βολνα.

Αυτη τη στιγμή το GALS-D4 είναι εγκατεστημένο σε αριθμό θωρακισμένων οχημάτων Ταϊφούν που δοκιμάζονται τώρα από το υπουργείο Άμυνας και επίσης στα ολοκαίνουρια άρματα μάχης “Armata”, τα οποία διαθέτουν αριθμό από τα δεδομένα πρόσκτησης στόχων και των συστημάτων τεχνικών έλεγχων.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: