Τον Μάιο του 2016, η Φινλανδική αμυντική βιομηχανία Patria παρουσίασε μια νέα αναβάθμιση του θωρακισμένου 6X6 οχήματος XA-220. Η ανατροφοδότηση και οι ιδέες ανάπτυξης που λήφθηκαν από τις χώρες χρήστες αντικατοπτρίζονται στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν.

Τa θωρακισμένα 6X6 οχήματα XA-180 που κατασκευάζονται από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, έχουν ως στιγμής επιτύχει την αξιοσέβαστη ηλικία των 30 ετών και με αυτές τις λύσεις επέκτασης ζωής θα υπηρετήσουν τους στρατούς των χωρών χρηστών για πολύ καιρό ως την δεκαετία του 2030.

Το νέο θωρακισμένο όχημα XA-220 συνδυάζει πολλές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν ένα νέο συγκρότημα ισχύος το οποίο αποτελείται από έναν κινητήρα Cummins ISLe 8.9. Τα ηλεκτρικά συστήματα έχουν αναβαθμιστεί με τους νέους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενεργείας τύπου AGM (απορροφημένου ηλεκτρολύτη) και νέα στοιχεία τροφοδοσίας ισχύος.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με νέα φώτα ειρήνης LED/IR στο μπροστινό μέρος του οχήματος και ο οδηγός μπορείς να δει το πίσω μέρος του οχήματος χάρις σε μια οπίσθια κάμερα.
Η ανάρτηση του αναβαθμισμένου XA-220 χρησιμοποιεί μια νέα ανάρτηση με ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες κραδασμών. Το σύστημα διεύθυνσης έχει επίσης αναβαθμιστεί με αποσβεστήρες κραδασμού διεύθυνσης.

Οι τροποποιήσεις που εφαρμόστηκαν στο αναβαθμισμένο XA-220 περιλαμβάνουν νεα καθίσματα προσωπικού για αυξημένη ασφάλεια και ενισχυμένη προστασία κατά των εκρήξεων απο τις νάρκες και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED). Έχουν τοποθετηθεί νέες επενδύσεις τοιχωμάτων στο εσωτερικό του οχήματος.

Το διαμέρισμά προσωπικού είναι πλέον εφοδιασμένο με ράγα πολυβόλου και θέσεις ατομικών τυφεκίων. Υπάρχουν θυρίδες βολής σε κάθε πλευρά του πίσω τμήματος του σκάφους.
Το νέο XA-220 προσφέρει πλέον μεγαλύτερη άνεση, προστασία από τις νάρκες, θωράκιση για προστασία απο τους πυροβολισμούς μικρών όπλων και θραύσματα βλημάτων, υψηλή ταχύτητα και κινητικότητα σε όλες τις συνθήκες εδάφους. Επίσης, προσφέρει περισσότερο εσωτερικό χώρο εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα παρόμοια στρατιωτικά οχήματα που είναι διαθέσιμα στην τρέχουσα αγορά.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

One Response

  1. ΑΧΕΡΩΝ

    Πρόκειται για απλά και σχετικά λιτά οχήματα,κάτι σάν φορτηγά με θωράκιση.
    Για τον λόγο αυτό,τα οχήματα της SISU/PATRIA της σειράς Χ-180/-200/-220 έχουν αγοραστεί από πολλές χώρες που δέν είχαν παρόμοια,αλλά ανέλαβαν ειρηνευτικές αποστολές.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: