«Η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα του κλεισίματος της νατοϊκής βάσης του Ίντζιρλικ». Το συγκεκριμένο σημαντικό μήνυμα στέλνει ο στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου Προέδρου, καθηγητής Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο κ. Καλίν προβαίνει στην παραπάνω δήλωση σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα φιλοκυβερνητικό κανάλι την στιγμή που ο φιλοκυβερνητικός τύπος ξεκινά εκστρατεία για τον άμεσο τερματισμό της λειτουργίας της νατοϊκής βάσης.

Ο κ. Καλίν θέτει ως προϋπόθεση για την συνέχεια της λειτουργίας της νατοϊκής βάσης την παροχή υποστήριξης στον τουρκικό στρατό στον αγώνα κατά του Ντά’ες στην Συρία.

Προηγουμένως, η τουρκική κυβέρνηση είχε εκφράσει σημαντικές υποψίες σχετικά με την εμπλοκή της βάσης του Ίντζιρλικ στο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Στην Άγκυρα, το νέο μήνυμα της Τουρκίας εκλαμβάνεται ως μια κίνηση που έχει στόχο την άσκηση πίεσης στην νέα ηγεσία των ΗΠΑ.

Νίκος Στέλγιας

Πηγή: kathimerini.gr

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: