Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Radio Poland, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Άντονι Ματσιέρεβιτς, δήλωσε ότι την 12η Ιανουαρίου 2017 θα αναπτυχθεί στην Πολωνία μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Στην σύνοδο κορυφής Ιουλίου στην Βαρσοβία, οι χώρες μέλη του NATO αποφάσισαν να αναπτύξουν εκ περιτροπής στα ανατολικά σύνορα της στρατιωτικής συμμαχίας τέσσερα πολυεθνικά τάγματα περίπου 1000 ανδρών το καθ’ ένα.

Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ανάπτυξη της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης της 4ης Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Φορτ Κάρσον, Κολοράντο, στην Ζάγκαν, στη δυτική Πολωνία στα μέσα Ιανουαρίου και αρχές Απριλίου θα στείλει ένα επιπρόσθετο τάγμα στην Όρζυς στην βορειοανατολική Πολωνία.

Τα στρατεύματα θα φτάσουν στο λιμάνι της πόλης Μπρεμενχάβεν, στην Γερμανία, την 6η Ιανουαρίου μετά τα οποία θα αναπτυχθούν στην Πολωνία, τις βαλτικές χώρες Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία -και Ρουμανία, είπε ο αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Ο διοικητής πρόσθεσε οτι η μεταφορά τους θα ελέγξει “πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί η δύναμη από το λιμάνι στο πεδίο”.

Οι χώρες μέλη του NATO υπέγραψαν μια ξεχωριστή συμφωνία για την εκ περιτροπής αποστολή τεσσάρων πολυεθνικών ταγμάτων μέσα στο 2017 στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες έχουν ταρακουνηθεί από την Ρωσική επιθετικότητα στην Ευρώπη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα και τις επακόλουθες συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, περίπου 2000 άρματα και οχήματα μάχης θα αναπτυχθούν στην Ανατολική Ευρώπη. Η επιπρόσθετη ανάπτυξη στρατιωτικών μέσων και προσωπικού θα παρέχει στις ΗΠΑ την επιλογή για μια επιπλέον βαριά τεθωρακισμένη ταξιαρχία. Επί του παρόντος, διαθέτει μόνο δύο ελαφριές ταξιαρχίες στην Ευρώπη: Την 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και το 2ο Σύνταγμα Ιππικου Stryker.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: