Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξοπλίζει τα τακτικά μεταφορικά αεροσκάφη της, Lockheed Martin C-130J («Samson»), με ένα σύγχρονο σύστημα αυτό-προστασίας εναντίον της απειλής των πυραύλων εδάφους-αέρος.

Καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να παραλαμβάνει το αμερικανικής κατασκευής μεταφορικό, το κέντρο αεροπορικών δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούσε επιχειρησιακές δοκιμές του νέου εξοπλισμού αντιμέτρων που βασίζεται σε υψηλής ακρίβειας φωτοβολίδες παραπλάνησης. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δραστηριότητας για τον εξοπλισμό των C-130J της υπηρεσίας με συστήματα για να υποστηρίξουν τις αποστολές της ανώτερης διοίκησης των Ισραηλινών Δυνάμεων Αυτοάμυνας.

Αφότου εξοπλιστούν με το σύγχρονο πακέτο αυτό-προστασίας, τα μεταφορικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορία θα μπορούν να επιχειρούν σε περιοχές όπου τρομοκρατικές ομάδες έχουν ήδη πρόσβαση σε φορητά συστήματα πυραύλων αναζήτησης θερμότητας.

Τα αρχεία του Flight Fleets Analyzer καταγράφουν ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε τέσσερα C-130J, με την υπηρεσία να σχεδιάζει την προμήθεια τριών ακόμη συστημάτων.

Arie Egozi

Απόδοση/Μετάφραση απο το flightglobal.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: