Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, διατηρεί και επιδεικνύει αποφασιστικότητα και υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.

 

10 Σχόλια

  • ΑΧΕΡΩΝ

   Δέν θέλω να σου το χαλάσω,και σίγουρα δέν ειναι ξερολιθιές,αλλά δέν τα λές και υποδειγματικά.
   Κατ᾿αρχήν,δέν είναι «ορθίως βάλλοντος»,που είναι τα επιβιωσιμότερα,και το χαράκωμα είναι αβαθές,και βρίσκεται ψηλώτερα απο τα ορύγματα.
   Το σωστό είναι να μήν φαίνεται το χαράκωμα προς το μέρος της αναμενόμενης επιθέσεως,αλλά και να είναι αρκετά βαθύ,ώστε να επιτρέπει στους στρατιώτες να κινούνται με σχετική ευχέρεια,έστω με το κεφάλι μέν χαμηλά,αλλά όχι έρπην.

   Υγ1
   Θα σε χρίσω επίσημο σκαπανέα του διαδικτύου.

   Υγ2
   Είμαι ὁ μόνος που βρίσκει την μουσική υπόκρουση και τον ήχο για τ᾿ανάθεμα;

   Απάντηση
   • T.T.

    Οι θέσεις αυτές βρίσκονται μπροστά από το παρατηρητήριο στον ΑΕΤΟ και η λειτουργία τους είναι να μπαίνουν τα όπλα που υλοποιούν τη γραμμή αναχαίτισης και να εκτελέσουν βολή. Είναι θέσεις βολής δηλαδή όπως θα ήταν σε ένα πεδίο βολής. Δυστυχώς, και μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό που γράφω, ο ελληνικός στρατός αν είχε κάποτε την ικανότητα να κάνει τακτική εκπαίδευση την έχει χάσει και κάνει μόνο εκπαίδευση στη βολή. Οπότε αυτό που βλέπεις πρέπει να το κρίνεις με αυτό το πρίσμα.

   • giorgos tsagaris

    Oxi φιλε Αχερωντα…δεν εισαι ο μονος….

    Και ενα-δυο σχολια απο μενα…

    Ο Ε.Σ. τελικα χρησιμοποιει τακτικα πλεον drones…στη…..βιντεοσκοπηση…..ειναι μια αρχη δε λεω…

    Ο καλος Θεος της Ελλαδας μας φυλαξε και δεν αφησαμε το 7.62…

    Τα MG-3 εχουν θεση πανω στα Μ-113 ΜΟΝΟ σε πλαινους εστορες για χρηση απο το επιβαινων πεζικο σε μορφη ACAV.
    Tο κανουμε που το κανουμε το re-enactment να γινεται τυλαχιστον σωστα….
    http://www.network54.com/Forum/110741/thread/1379021559/SHORT+TIMER!+M113+ACAV,+Vietnam+1971

   • Πάτε καλά;

    Να στο θέσω απλά: Δεν είναι χαράκωμα για ασφαλής κίνηση αλλά σκαμένο όρυγμα για βολές Και εγώ θα το ήθελα 10 εκατοστά πιο ψηλό αλλά μετά παίζει ρόλο και το ύψος των στρατιωτών κοκ όπως επίσης είναι όρυγμα για βολή και όχι χαρακώματα.

    ΥΓ. Ελεύθερα για το σκαπανεύς. Όσο για τον ήχο, τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Κουμπάρε,τί θα πεί « Όσο για τον ήχο, τέτοια ώρα τέτοια λόγια.»;
    Μήπως υπό τα πυρά του εχθρού το μοντάρανε το βίντεο;

 1. κλειτος ο μέλας

  φίλε ΤΤ όταν λες πως ο ΕΣ είχε κάποτε την ικανότητα για τακτική εκπαίδευση αλλά πλέον όχι, μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί θεωρείς πως συμβαίνει αυτό. Ποιοί παράγοντες συνέβαλλαν ή να το πω ωμά, τις πταιει ?

  Απάντηση
   • κλειτος ο μέλας

    καταρχήν συγνώμη για τον χαρακτηρισμό,δεν το έκανα εσκεμμένα ,μάλλον μου ξέφυγε εκ παραδρομής και αυτό το αναφέρω και λόγο του βαθμού που πρέπει να κατέχετε(από οτι έχω καταλάβει απο όσα αναφέρατε σε άλλο μπλογκ)κατα δεύτερον αν και κατανοώ τη θέση σας και πιθανώς τη στάση σας απένατι σε έμας και τον ΕΣ,δεν μπορώ να αποδελτιώσω τα όσα λακώνικά αναφέρατε στο προηγούμενο σχόλιο. Αρχικά Για πιο λόγο να αλλάξουν οι αντιλήψεις (λόγω ΕΕ,ΝΑΤΟ?)και γιατί αυτό να έχει αντίκτυπο στην επιχειρησιακή εκπαίδευση τη στιγμή που οι συνθήκες, εγώ θα έλεγα διασταλτικά απο την επομένη της συνθήκης της λωζάνης αλλά επίσημα απο το 1954 με τον μεντερες, ανάμεσα στις δυο χώρες δεν εχουν αλλάξει?Η θράκη και το Αιγαίο και οτι αυτά συμβολίζουν μένουν αμετάβλητα εδώ και δεκαετίες οπότε γιατι να αλλάξουν ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ(γιατί την εκπαίδευση και την τακτική, διορθώστε με αν κάνω λάθος, σε γενικές γραμμές αυτοί την καθορίζουν) ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ?τη στιγμή μάλιστα που φοιτούν σε αμερικανικά σχολεία όπλων οπου παίρνουν παραστασεις από ουσιαστική και εμβριθή εκπαίδευση και εκεί μαθαίνουν τι είναι σημαντικό και τι όχι.Γιατί ενω το γνωρίζουν δεν το εφαρμόζουν και εδώ?Πως άλλαξαν αντιλήψεις και προτεραιότητες ενώ απουσιάζουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που παρακινούν τέτοιες αλλαγές?

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: