Γράφει ο Στάθης Βασιλείου

Αν ο πόλεμος είναι η απλή συνέχεια της πολιτικής με χρήση άλλων μέσων, η Δανία έσπευσε σίγουρα να αναπροσαρμοστεί στα νέα κλαουζεβιτικά δεδομένα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Στην εποχή εκείνη, η Δανία έστεκε σαν εμπόδιο στην έξοδο των σοβιετικών πλοίων και υποβρυχίων της Βαλτικής προς τον ωκεανό όμως στα νέα δεδομένα, η Ρωσία σχεδόν εξαφανίστηκε από τη «Βαλτική λίμνη», που περιτριγυρίστηκε από φιλικά κράτη.

Έτσι, τα διεθνή συμφέροντα της Δανίας στράφηκαν στην ανοιχτή θάλασσα, με το ναυτικό να αναλαμβάνει τη σκυτάλη της υπεράσπισης του διεθνούς ναυτικού εμπορίου, της αρκτικής περιπολίας στις Γροιλανδικές ακτές και την παρουσία της δανικής σημαίας σε μακρυνές αποστολές υποστήριξης της ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας.

Τα νέα δεδομένα ώθησαν το δανικό ναυτικό να αναδιοργανωθεί πλήρως από μια παράκτια δύναμη ελαφρών και ευέλικτων σκαφών κρούσης σε μια μικρή αλλά ισχυρή δύναμη ωκεανοπόρων πλοίων που θα συνεργάζονταν με τις ισχυρότερες ναυτικές δυνάμεις κάνοντας την Δανία έναν υπολογίσιμο και χρήσιμο σύμμαχο. Ουσιαστικά, μέσα σε 10 με 15 χρόνια όλος ο στόλος υποβρυχίων, πυραυλακάτων και ναρκαλιευτικών αποσύρθηκε και ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ναυπηγήσεων τέθηκε σε εφαρμογή. Όλα έπρεπε να εναρμονιστούν κι όλα όφειλαν να αλλάξουν, τόσο τα υλικά όσο και οι τρόποι σκέπτεσθαι: στην εκπαίδευση, στη στρατηγική και στην συλλογική νοοτροπία. Και φυσικά, όλα όφειλαν να σεβαστούν τα νέα δεδομένα των μικρών και διαρκώς συρρικνούμενων προϋπολογισμών αμύνης.

Τα νέα δεδομένα οδήγησαν στην σχεδίαση της κλάσης Absalon που χαρακτηρίστηκε ως κλάση «φρεγατών υποστήριξης». Η περιγραφή ήταν μοναδική στην εποχή της (τέλη δεκαετίας του ’90) και περιέγραφαν ένα υβρίδιο με καρίνα βαρειάς φρεγάτας 6,500 τόνων και ευρύχωρη υπερκατασκευή που θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί αναλόγως της αποστολής της. Αντίστοιχα, το πλοίο θα έφερε χώρους εφαρμογής οπλικών συστημάτων με τη μέθοδο του εγκιβωτισμού, ώστε να είναι δυνατόν να πετύχει αλλαγή εν μέσω της αποστολής (αρχικές προθέσεις που αποδείχθηκαν ανεφάρμοστες) ή τον εμπλουτισμό του υπάρχοντος εξοπλισμού με επιπλέον οπλοσυστήματα (τελική διαμόρφωση).

Η κλάση Absalon έφερε χώρους ενδιαιτήσεων μεγάλου πληρώματος ή προσωπικού, χώρους μεταφοράς πεζοναυτών/ειδικών δυνάμεων και οχημάτων (έως 7 άρματα μάχης), δύο ακάτους εφόδου CB90, δύο εξωλέμβια σκάφη RHIB και δύο ελικόπτερα EH-101. Εναλλακτικά μπορούσε να αποθηκεύσει σημαντικές ποσότητες υλικού σε εμπορευμετοκιβώτια, να μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο, να αναλάβει αποστολές εκκένωσης ή ανακούφισης πληθυσμού από φυσικές καταστροφές κλπ. Ο οπλισμός του ήταν ένα πυροβόλο Mk45 των 5″, δύο τηλεχειριζόμενοι πύργοι Millenium 35, τορπίλες MU90 και μια 5πλή συστοιχία κάθετα εκτοξευόμενων πυραύλων για ένα μίγμα ESSM και Harpoon καθώς και συστοιχίες Stinger και πολυβόλα Browning M2. Ναυπηγήθηκε σε μόλις δύο μονάδες όταν έγινε φανερό ότι η πολυμορφικότητά του είχε τα όριά της. Η ημέρα που θα «κουμπώνουμε» και θα «ξεκουμπώνουμε» κιβώτια με οπλισμό χωρίς να ενδιαφερόμαστε για την διαλειτουργικότητά τους με τα ραντάρ, τους κατεθυντήσες και τις καλωδιώσεις δεν έχει φτάσει ακόμα.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του και δίνοντας προγράμματα στα δανικά ναυπηγεία Odense Staalskibsværft (μέχρι που έκλεισαν τουλάχιστον το 2012), η δανική κυβέρνηση συνέχισε την ναυπηγηση στο σχέδιο καρίνας του Absalon με τη νέα κλάση Iver Huitfeldt. Τα πλοία είναι στο ίδιο σχέδιο και διαστάσεις με απειροελάχιστες διαφορές (139x20x5,3 μέτρα), εκτόπισμα 6,645 τόνους και ταχύτητα 30 κόμβων κινούμενα από 4 κινητήρες ντήζελ MTU 8000 που τους δίνουν ακτίνα 9000 μίλια με οικονομική ταχύτητα (18 κ.). Οι φρεγάτες Iver Huitfeldt χαρακτηρίζονται πλέον πλοία Αντι-Αεροπορικού Πολέμου Περιοχής γεγονός που αντικατοπτρίζεται στον οπλισμό του: τα πλοία διαθέτουν 12 θέσεις εφαρμογής οπλισμού (slots) με τις 4 να κατέχονται από 8πλά συστήματα κάθετης εκτόξευσης Mk-41 Vertical Launching Sytem / VLS με ένα μίγμα πυραύλων SM-2MR, ESSM και Harpoon αφήνοντας τις δύο τελευταίες θέσεις για όπλα εγγύς άμυνας (1 Oto Melara των 3″ κι ένα Millenium 35). Oι υπόλοιπες 6 θέσεις παραμένουν κενές ικανές να δεχθούν πυροβόλα, εκτοξευτές Mk141 για 8 Harpoon ή Mk48 για 6 ESSM ή τορπιλοσωλήνες MU90.

Ο προϋπολογισμός αλλά και το μέγεθος της Δανίας δεν έχει αφήσει τη χώρα να εκμεταλλευτεί το σύνολο των δυνατοτήτων αυτής της κλάσης πλοίων. Το 2014 η κυβέρνηση της Κοπενχάγης πρότεινε στον Καναδά την αντικατάσταση των φρεγατών κλάσης Iroquois με βελτιωμένο έκδοχο της Absalon, πρόταση που ο Καναδάς επεξεργάζεται. Ανάλογη πρόταση έχει γίνει και στην Αυστραλία για τις φρεγάτες Adelaide (O.H. Perry). Στο μεταξύ, τα ναυπηγεία Odense που λειτουργούσαν υπό το εταιρικό σχήμα A.P. Moller – Maersk Group, έκλεισαν μετατρεπόμενα σε βιομηχανικό πάρκο με σημαντικό έργο αρχικής ναυπήγησης των Iver Huitfeldt να μεταφέρεται σε ναυπηγικές κλίνες βαλτικών χωρών πριν έρθουν στην χώρα για τελική διαμόρφωση.

Τα σκάφη Absalon/Iver Huitfeldt κόστισαν πριν δέκα χρόνια ~285 εκ. δολάρια το ένα (πριν την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών και του οπλισμού). Με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας, μήπως θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε ένα δοκιμασμένο σχέδιο στο οποίο μπορούν άνετα να «κουμπώσουν» τα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα της επιλογής μας αντί να περιμένουμε παραχωρήσεις ξένων και ήδη καταπονημένων σχεδιάσεων;

3 Σχόλια

  1. Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

    Δεν είναι τόσο πολύ το οπλικό σύστημα , όσο η τελική πολιτική απόφαση . Αυτό μας έφαγε άλλωστε εδώ και τόσα χρόνια . Αγοράζουμε πράγματα που δε τα ενέκριναν οι ειδικοί .

    Απάντηση
  2. X

    Eίναι ναυπηγημένα με εμπορικές προδιαγραφές. Είναι μεγάλο ρίσκο να αγοράσουμε τέτοια πολεμικά πλοία. Στο Αιγαίο αν ,,φάνε,, ένα πύραυλο θα καούν από άκρη σε άκρη.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: