Την τελευταία ημέρα της παράτασης που είχαν συμφωνήσει η ελληνική και η γαλλική πλευρά, έπεσαν οι υπογραφές για την συνέχιση της σύμβασης των NH-90, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα των ελικοπτέρων NH-90, το πρόγραμμα των οποίων είχε διακοπεί με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Πληροφορίες που έφθασαν στο ArmyNow.Net επιμένουν πως σήμερα (31.01.2017) έπεσαν υπογραφές για την συνέχιση του προγράμματος και πως σύντομα θα παραλάβουμε τα υπόλοιπα τρία ελικόπτερα.

Εάν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν, τότε μιλάμε για ραγδαίες εξελίξεις, καθώς είναι λογικό να υπάρχει τροποποίηση της σύμβασης και συνέχιση του προγράμματος υποστήριξης των ελικοπτέρων, η οποία είχε διακοπεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν αφενός σημαντικές ελλείψεις σε ανταλλακτικά και σε υποστήριξη ακόμα και ερωτημάτων από τους Γάλλους.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι υπογραφές “έπεσαν” σήμερα (31.01.2017) το απόγευμα και θα πρέπει να περιμένουμε σχετική ανακοίνωση απο την πλευρά του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να δούμε εάν ισχύει ή όχι.

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε διακόψει με δική του πρωτοβουλία την σύμβαση με την ευρωπαϊκή κοινοπραξία NHIndustries, ζητώντας παράλληλα να μην παραληφθεί το 12ο ελικόπτερο έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της σύμβασης προμήθειας των ελικοπτέρων απο διακλαδική επιτροπή εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου. Μάλιστα, επειδή ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Μανωλάς υποστήριζε πως τα ελικόπτερα έπρεπε να παραληφθούν και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών για την σύμβαση, προχώρησε στην αποστρατεία του.

Λίγους μήνες αργότερα, σε ιστοσελίδες αμυντικού περιεχομένου εμφανίστηκε η είδηση ότι ο Πάνος Καμμένος είχε αποφασίσει να πουλήσει τα ελικόπτερα, καθώς θεωρούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβληματικό.

Σήμερα, εάν ισχύουν οι πληροφορίες, φαίνεται να έχει επέλθει συμφωνία με την γαλλική πλευρά και να προχωρεί η σύμβαση. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι άλλαξε στην σύμβαση ώστε να δοθεί η έγκριση να προχωρήσει. Και το γεγονός ότι οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, αποδεικνύεται, λένε οι πληροφοριοδότες μας, απο το ότι η γαλλική πλευρά δεν φαίνεται να επιθυμεί να διεκδικήσει αποζημίωση για την καθυστέρηση. Τις επόμενες ημέρες πάντως ελπίζουμε να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Πηγή: armynow.net

5 Σχόλια

 1. Ηλιας

  Δοξα τω θεω δεν δημιουργηθηκε προβλημα σοβαρο με τους Γαλλους οσο αναφορα ανταλλακτικα,πυρομαχικα και πολιτικη υποστηριξη.

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Aπο πού προκύπτει ότι «τα παραλαμβάνει τώρα?»;
   Εν τη παλάμη,και ούτω βουήξωμεν,που θα έλεγε και ὁ Φατσέας.
   Εν γένει,αυτή ἡ επίσημη σιωπή,περιβαλλόμενη από ψιθύρους,είναι ἡ απόδειξη ότι κάτι μας κρύβουν,και θα σκάσει «εν καιρώ»,ἤ εν αιθρία,δηλαδή μιλάμε για μαγείρεμα τετελεσμένων-δημοκρατικώτατα πάντα.
   Γιατί το βουλώνει ὁ Καμμένικωφ,ὁ οποίος κατά τα άλλα σπεύδει να πουλήσει αερολογίες ὡς απτή πραγματικότητα,όπως με τα Φού-35 που θα μας έλθουν από τον ουρανό,κυριολεκτικά και μεταφορικά;
   Μήπως επειδή άφησε στην άκρη τις κορώνες περί καταγγελίας της συμβάσεως,θα τα παραλάβει,και θα πεί και ένα τραγούδι;
   Μήπως επειδή άμα τη παραλαβή,θα τα παρκάρει,επειδή τα μέν λικόπτερα θα παραληφθούν,τα δέ ανταλλακτικά,ὁ ευρών αμοιφθήσεται;
   Μήπως επειδή έκανε γαργάρα την σύμβαση καθ᾿εαυτή,άρα θα ησυχάσουν όσοι ενέχονται;
   Μήπως επειδή ούτε ΝΗ-90 θα έλθουν,ούτε την ρήτρα θα αποφύγουμε;
   Μήπως,λέω;

   Απάντηση
  • Gunslinger32

   Ίσως για να δείξει ποιός έχει την εξουσία, και για να προηδοποιήσει τους ανώτατους αξιοματικούς των ΕΔ ότι δεν ανέχεται το παραμικρό ίχνος αντίρρησης στις αποφάσεις
   που έχει σκοπό να πάρει όσο θα βρίσκεται στη θέση του ΥΠΑΜ.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: