Το υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας (Υπ.Αμ) σχεδιάζει να προχωρήσει με το διαγωνισμό αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων κορωνών Τσεχίας (1,9 δις δολάρια ΗΠΑ) για να καλύψει την επείγουσα απαίτηση για περισσότερα από 200 νέα ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) για το Στρατό της Τσεχικής Δημοκρατίας (ΣΤΔ).

Ο αρχηγός επιτελείο του ΣΤΔ, Στρατηγός Τζόζεφ Μπίκβαρ, ανακοίνωσε την 14η Φεβρουαρίου ότι ο ΣΤΔ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνάντηση με τις βιομηχανίες μέσα στο 2017 και να καλέσει τους εγχώριους και ξένους κατασκευαστές ερπυστριοφόρων οχημάτων να επιδείξουν την κινητικότητα και τις βολές με πραγματικά πυρά των πλατφορμών τους ενώπιον μιας ομάδας ειδικών του ΣΤΔ.

Τις επιδείξεις των βιομηχανιών θα ακολουθήσουν οι επιπλέον αξιολογήσεις οχημάτων από τον ΣΤΔ που θα περιλαμβάνουν την ανταγωνιστικότητα των τιμών, των υπηρεσιών υποστήριξης και άλλων κριτηρίων. Το Υπ.Αμ σχεδιάζει να απονείμει μια σύμβαση στον κατασκευαστή της νικήτριας πλατφόρμας μέσα στο 2019, με τις παραγγελίες να ξεκινούν στις αρχές του 2020.

Ο ΣΤΔ διαθέτει μια επείγουσα απαίτηση με στόχο την αντικατάσταση 200 ρωσικής σχεδίασης – τσεχοσλοβακικής κατασκευής ΤΟΜΑ BVP που εισήλθαν σε υπηρεσία με τον πρώην Λαϊκό Στρατό της Τσεχοσλοβακίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου επιχειρησιακής ζωής.

Jiri Kominek

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

7 Σχόλια

   • Gunslinger32

    Γενικά δεν το αποκλείω, απλά σκέφτηκα και
    την συνεργασία που έχουν με τους Σουηδούς
    στα μαχητικά Gripen.

    Αν δεν ήταν πανάκριβο θα ήταν και το Puma
    υποψήφιο.

   • Gunslinger32

    Ακριβώς για αυτό το βλέπω πρώτο και
    φαβορί στην λίστα τους.

    Φαίνεται να είναι όμως και δυνατό
    σύστημα.

   • Gunslinger32

    Αν είναι αλήθεια αυτά που γράφτηκαν πρόπερσι η τιμή για το Puma έχει φτάσει στα 12 εκατ.€ (τιμή συστήματος). Η μείωση του αριθμού σε 342 οχήματα για την Bundeswehr ίσως να επιβεβαιώνει την αύξηση τιμής.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: