Το πλοίο αντιμετώπισης κομάντο Project 21980 κλάσης Γκρατσονόκ, «Γιουναρμίετς της Κριμαίας», του Στόλου Μαύρης Θάλασσας εντάχθηκε στην μόνιμη ναυτική δύναμη της Ρωσίας στην Μεσόγειο, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του στόλου.

“Τα σχέδια προβλέπουν το πλοίο να προστατεύει φίλια πλοία σε απροστάτευτα αγκυροβόλια και να παρέχει ασφάλεια στις βάσεις που χρησιμοποιούνται από την μοίρα Μεσογείου του Ρωσικού Ναυτικού”, ανάφερε το γραφείο τύπου.

Τόνισε επίσης ότι το πλοίο της κλάσης διέπλευσε τα στενά Μαύρης Θάλασσας και εξέπλευσε πρώτη φορά στις μεγάλες θάλασσες, αποδεικνύοντας έτσι την πλωϊμότητα του.

Το «Γιουναρμίετς της Κριμαίας» είναι ένα ειδικό πλοίο που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Ζελενοντόνσκ το 2014. Το Γραφείο Σχεδιασμού Βιμπελ στο Νίζνι Νόβγκοροντ ανέπτυξε την κλάση για την φύλαξη των υδάτινων περιοχών και την αντιμετώπιση των ναυτικών κομάντος στα ύδατα και τον χώρο περιμετρικά των ναυτικών βάσεων. Τα πλοία αυτής της κλάσης μεταφέρουν βαρέα πολυβόλα, εκτοξευτές βομβίδων αντιμετώπισης βατραχανθρώπων και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα. Τα ασύρματα ηλεκτρονικά συστήματα τους επιτρέπουν την έρευνα υποβρυχίων αντικειμένων – στατικών και κινούμενων- ενώ τα καταδυτικά συστήματα τους επιτρέπουν την ταυτόχρονη κατάδυση αρκετών βατραχανθρώπων.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru μέσω του navyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: